Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Lösev

Balıkçılık ve Su Ürünleri İçin Acil Eylem Planı Hazırlanıyor

Balıkçılık ve Su Ürünleri İçin Acil Eylem Planı Hazırlanıyor
25 Mart 2022 8:27 pm
129

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı – Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, pandeminin sektöre olumsuz etkilerini giderme ve olası krizlere karşı dayanıklılığını artırma amacıyla başlatılan ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörel Hazırlık-COVID-19 Etkilerine Karşı Müdahale’ projesi kapsamında hazırlanan ara raporun tartışıldığı bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, pandemi sürecinde yaşanan zorlukları anlattı. Çalıştayın sektörden geniş katılımla yapılmasının hazırlanacak acil eylem planı ve yol haritasının uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğini sağlayacağına inandığını söyledi.

FAO Balıkçılık ve Su Ürünleri Yöneticisi ve Uzmanı Haydar Fersoy da konuşmasında sektör için bir acil eylem planının hazırlanmasının önemine işaret ederek çalıştayın bu önemli görevi yerine getireceğine inancını dile getirdi.

FAO Balıkçılık ve Deniz Ürünleri Uzmanı ve Balıkçılık Görev Ekibi lideri Florence Poulain de konuşmasında projenin hedeflerini ve bugüne kadar katedilen yolu anlattı. Poulaine, krizin beraberinde fırsatlarla geldiğine inandığını belirterek “Sektörün, bu tür eylem planlarıyla geçmişten daha güçlü hale geleceğina inanıyoruz” diye konuştu. Hazırlanan ara raporu paylaşan Poulain, çalıştayla raporun son aşamasına getirileceğini ve yol haritasının tamamlanma aşamasına geçeceğini belirtti.

FAO’nun Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Danışmanı Simon Diffey projede bugüne kadar katedilen yolu anlattı. Hazırlanan taslak raporun iki bölümden oluştuğunu belirten Diffey, taslak rapordan ayrıntıları da katılımcılarla paylaştı.

Konuşma ve sunumların tamamlanmasının katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Bu öneri ve değerlendirmelerle rapor taslağına son hali verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve FAO işbirliğiyle uygulanan projeyle, pandemi sürecinde yara alan balıkçılık sektöründe acil duruma hazırlık ve müdahale için stratejik planlama yapılacak. Sektördeki Covid-19 etkisinin “bilinçli tüketici” ile giderileceği proje, aynı zamanda gelecekteki olası krizlere karşı da bir acil durum eylem planı olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.