Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Lösev

Süt Üreticileri Olarak Yıllardır Zarar Ediyoruz

Süt Üreticileri Olarak Yıllardır Zarar Ediyoruz
29 Mart 2022 1:19 pm
147

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu yapılan ve güven tazelediği Genel Kurulun ardından süt üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdi.

Başkan Solakoğlu yaptığı açıklamada;

“Tüm Dünya ve ülkemizde gıdanın önemi COVİD salgını ve Ukrayna savaşı sebebiyle herkes tarafından net anlaşıldı. Tüm zorluklara rağmen tarımsal üretim ve gıda üretimine devam etmeye çalışan üreticinin artan maliyetler karşısında dayanacak gücü kalmadığı için inekler kesiliyor!

ÜLKEDE ENFLASYONUN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ ÇÖZÜMÜ DE BİZ DEĞİLİZ.

Tüm girdi hammaddeleri zamlanırken süt fiyatını sabit tutarak gıda enflasyonu kontrol edilemez! Üretim düşüşü aksine fiyatın daha da artmasına sebep olacaktır.

ÜRETİCİNİN SESİ KESİLMİŞTİR!

Gıda Komitesi ve süt sanayicileri tarafından yönetilen süt fiyatı hiçbir zaman doğru sonuç veremez! Bir malın müşterisi fiyat belirlemez. Satan fiyatı belirler. Bu hatalar sonucunda 3 yıldır üretici ağır maliyet baskısı altında ezilmektedir ve işi hızla bırakma eğilimindedir.  Bunun sonucunda ise süt inekleri kesime gitmektedir. Süt ve et ürünlerinde öngörülemez şekilde seyreden maliyetler sonucunda fiyat dalgalanmalarından dolayı hem üretici hem tüketici mağduriyet yaşamaktadır. Bunun Türkiye ekonomisine, çiftçisine ve halkına maliyeti büyük olacaktır.

Talebimiz nettir: Süt fiyatının maliyet artışına paralel olarak yem/süt paritesinin 1,5 seviyesini koruyacak şekilde belirlenmesi ve sürdürülebilir sınırlara bağlanması!

Biz hakkımız olandan vazgeçmeyeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.