Dolar 32,5627
Euro 34,8130
Altın 2.418,56
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Lösev

Bitki Koruma Ürünü Bayilerine Eğitim Verildi

Bitki Koruma Ürünü Bayilerine Eğitim Verildi
5 Nisan 2022 8:02 pm
146

​Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünü reçete yazma ve profesyonel uygulayıcı yetki belgesine sahip mühendisler ile bitki koruma ürünü ve zirai mücadele alet ve makineleri bayilerine bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Kütahya yolu üzeri hizmet kampüsünde iki gün boyunca dört oturum halinde düzenlenen toplantılarda 2014 tarihli ve 29194 sayılı Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri hakkındaki yönetmelik ile ilgili bilgi verildi. Toplantılara aynı zamanda ilçelerde bulunan Ziraat Odası, Üretici Birlikleri, Tarım Kredi, Şeker Pancarı Kooperatifi vb. kuruluşlarda görevli reçete yazma yetki belgesi sahibi kişiler de katıldı.

Yönetmelik gereği Tarım ve Orman Bakanlığı veya il müdürlüklerince yapılacak bilgilendirme toplantılarına mazeretsiz 2 yıl üst üste katılmayanların bitki koruma ürünü reçete yazma yetki belgesi 4 yıl süreyle iptal ediliyor.

İlk gün yapılan toplantıda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Ziraat Mühendisi Dr. Nimet Katar “Reçete Yazma Yetki Belgesi” alabilmek için ziraat mühendisi olma şartının Danıştay’ın 2021/270 No’ lu kararıyla sadece Ziraat Fakültelerinin Bitki Koruma bölümü mezunlarının alabileceği şeklinde düzenlendiği hususu vurgulanarak reçete yazma esasları üzerine bilgiler verdi. Yaş meyve ve sebzede ilaç kalıntısı olma ihtimali nedeniyle üretici kayıt defteri tutma zorunluluğu olan armut, ayva, bezelye, biber, çilek, domates, elma, enginar, erik, greyfurt, havuç, hıyar, ıspanak, incir, kabak, kayısı, kiraz, kültür mantarı, limon, mandalina, muz, maydanoz, nar, nektarin, patates, patlıcan, portakal, şeftali, taze fasulye, taze soğan, üzüm ve vişneden oluşan 33 ürün grubunda bayilerde reçetesiz işlem yapılamayacağının altı çizildi.

İkinci gün Ziraat Mühendisleri Osman Erbilgiç ve Hasret Altay tarafından bitki koruma ürünü bayilerine; bitki koruma ürünleri takip sistemi kullanımı, bayilerin yetki ve sorumlulukları, bitki koruma ürünlerinin depolandığı yerlerin taşıması gereken asgari şartlar ve cezai yaptırımlarla ilgili bilgi verildi. Zirai mücadele alet ve makineleri bayilerine de piyasaya arz, satış yerlerinde taşınması gereken asgari koşullar, makine ve aletlerin etiketlerinde bulunması gereken açıklamaları içeren ilgili sunum yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.