Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Lösev

İnönü’de Manda Sütü Kadın Eliyle Değer Kazanıyor

İnönü’de Manda Sütü Kadın Eliyle Değer Kazanıyor
25 Mart 2022 11:50 am
329

Eskişehir, İnönü İlçesinde düzenlenen “Manda Yetiştiriciliğinde Sağım Hijyeni ve Sanitasyonu Eğitimi” alan çiftçilere yapılan törenle sertifikaları teslim edildi.

Manda yetiştiriciliğinde kaliteyi ve hijyeni artırmak amacıyla düzenlenen Sağım Hijyeni ve Sanitasyonu Eğitimine 20 kadın, 4 erkek çiftçi katıldı. İnönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan törene Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı konuşmada: “Her işin mutfağında hayatın her alanında yer alan kadınlarımız konu manda yetiştiriciliği olunca da kendilerini göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da İnönü’nün manda yoğurdu ve kaymağını çok beğenmesiyle de dikkatleri üzerine çeken manda yetiştiriciliğinde kaliteyi yükseltmek amacıyla Sayın Valimiz, İnönü Kaymakamımız, İnönü Belediye Başkanımızla ortaklaşa düzenlediğimiz bu eğitim projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Eğitime ilgi gösteren kadın çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızın ellerinin değdiği İnönü’müzün manda sütü daha da değer kazanacaktır. Ayrıca kırsalda devam eden Uzman Eller Projemizi hatırlatmak isterim. Bu proje eğitimli çiftçilerimize yönelik bir proje. Bu proje kapsamında en az 2 yıllık mezun olan tarım, gıda, hayvancılık, ormancılık ve su ürünleri ile ilgili olan bölümlerden mezun olanlara devletimiz geri ödemesiz 100.000 liralık hibe desteğinde bulunuyor. Bu desteklemelerden bütün kadınlarımızın faydalanmasını arzu ediyorum. İnönü projeler anlamında en aktif ilçelerimizden birisi. Bakanlığımızın verdiği bu desteklemelerle manda sayısının artması en büyük dileğim. Mandacılıkta süt hijyeni eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm yetiştiricilerimize teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Her zaman yanınızdayız.” dedi.

Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay yaptığı konuşmada: “Bir milletvekili olarak kadınlarımızın emeğinin değerlendirildiği ve ödüllendirildiği bu tarz programlar itiraf edeyim ki benim için çok daha önemli. Kadınlarımız gerçekten çok cefakar, vefakar ve aklına koyduğu her şeyi yapabilen karaktere sahip toplumun temel unsurudur. Siz kadınlarımızdan çok umutluyum. Manda yetiştiriciliği konusunda İl Tarım Müdürümüzün de bildiği üzere İnönü ilçemiz pilot ilçedir. Bu vesileyle devletimizin kurumları arasında işbirliği yapıldığında nelerin yapılabileceğine de şahit oluyoruz. İnönü Belediye Başkanımız Sayın Kadir Bozkurt’un hayaliyle başladık biz bu işe. Altyapısını kendisi oluşturdu, ilgili kurumlarımızla görüştü ve çok güzel bir adım attı. Öyle bir adım attı ki bunun yolu Cumhurbaşkanımıza kadar gitti. Herhalde Cumhurbaşkanımıza birkaç ilçeyi sayar mısınız diye bir soru yöneltsek sanırım İnönü’yü ilk 5 içerisinde sayar. Kendisi İnönü’nün manda yoğurdu ve kaymağı ile İnönü balını tattıktan sonra İnönü’nün kendisinde ayrı bir yeri oldu. Yerel değerlerimizi yaşatmamız çok önemli. Eğer Belediye Başkanımız bu işe ön ayak olmasaydı hiçbirimizin bu değerlerden haberi olmayacaktı. Cumhurbaşkanımıza kadar uzanan bir değer haline gelen bu projeye destek veriyor ve sahip çıkıyoruz. İnşallah “Manda Oteli Projesi” ile ilgili de yakın zamanda sizlere güzel müjdeler paylaşacağımıza inanıyorum. Bu projelerin yapılmasında ve yürütülmesinde destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamda özellikle Valimizin, İl Tarım Müdürümüzün ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün büyük destekleri var. Ama üretim olmazsa hiçbir şey olmaz bu nedenle en büyük teşekkürü siz değerli üreticilerimize, burada yeni sertifika almaya hak kazanan katılımcılarımıza ve özellikle kadın çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Benim için büyük bir gurur kaynağı oldunuz. Sizler ürettiğiniz sürece bunu en iyi şekilde gelire dönüştürmek ve ilçemizdeki refah düzeyini artırmak bizim görevimizdir. İnşallah sizler üreteceksiniz bizler de sizlere her zaman destek olacağız. Neye ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayız. Başta İl Tarım Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığımız ve tüm kurumlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. İnönü manda kaymağı ve manda yoğurdu denildiği zaman artık bir marka olacak. Siz üreticilerimize çok teşekkür ediyor ve sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt sertifika alan kursiyerleri tebrik ederek, süt ısı ölçer ve dezenfeksiyon malzemeleri hediye etti. Kursiyerlere sertifikalarının teslim edilmesinin ardından tören sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

  1. Çiftçi İbram dedi ki:

    7-8 senedir inönü iyice bitti herkez terk etti mandacılık yapan çok az var halk perişan durumda insanlar aç çaresiz böyle göstermelik şeyler yapılıyor bunların hepsi yalan eskiden manda sıgırı vardı şimdi manda sıgırının güdüldügü yere rant için toki evleri yaptılar.inönü düzelmez