Dolar 32,2171
Euro 35,0789
Altın 2.257,68
BİST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Lösev

Meyve Üreticiler Birliği Kuruluyor

Meyve Üreticiler Birliği Kuruluyor
23 Şubat 2022 8:42 am
186

​Eskişehir’in kirazıyla ünlü Mihalıççık İlçesinde kiraz üreticileri, Meyve Üreticileri Birliği ile bir çatı altında toplanacak.

Mihalıççık İlçesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Mihalıççık Kaymakamı Onur Aykaç’ın katılımıyla meyve üreticilerinin bir araya geldikleri bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Mihalıççık Belediye Başkan Vekili Yavuz Cebeci, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Ar, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun, Ziraat Odası Başkanı Alper Yerlice, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile üreticiler katıldı.

Mihalıççık Kaymakamı Onur Aykaç toplantıda yaptığı konuşmada; İlçede Meyve Üreticileri Birliği kurma çalışmalarının başlatıldığını ifade ederek kurulacak olan birliğin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Mihalıççık İlçesinde 4.660 dekar üretim alanında yıllık 7.500 ton kiraz üretimi yapılıyor ve üretilen kirazın yaklaşık % 90’ı ihraç ediliyor. Önümüzdeki 10 yılda Mihalıççık’tq kiraz üretimin 20.000 tonun üzerine çıkması bekleniyor.

Kurulacak olan Meyve Üreticileri Birliği ile başta kiraz olmak üzere meyvecilik konusunda araştırma çalışmaları yürütülmesi, rekabet gücünün arttırılması, markalaşma çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor. Birlik oluşumu aynı zamanda aracısız toptan pazarlama imkânının oluşturulmasına da fırsat sağlayacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.