Dolar 32,5192
Euro 34,7978
Altın 2.422,24
BİST 9.713,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

Dut Fidanları Dağıtıma Hazır…

Dut Fidanları Dağıtıma Hazır…
19 Şubat 2022 8:54 am | Son Güncellenme: 19 Şubat 2022 9:01 am
130

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından biri olan ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak için önemli çalışmalara imza atan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilere destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, dut çeliklerinin üretimine kendi tesislerinde devam ediyor.

Kırsal kalkınma projeleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve bugüne dek yüz binlerce dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, dut çelik üretimine de hız kesmeden devam ediyor. Ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye ek gelir sağlayan ve kooperatifçiliği tekrar canlandıran proje sayesinde desteklerden faydalanan üreticiler, eski günlerdeki gibi dut bahçeleri açarak bu bahçelerden ek gelir elde  ediyorlar.

2022 yılı içerisinde dağıtılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı üretim tesisinde çelik üretiminin devam ettiğini ifade eden Başkan Büyükerşen “İpek böcekçiliği geliştirme projemiz ile bugüne dek yüz binlerce dut fidanını üreticilerle buluşturduk. Üstelik bunu yalnızca Eskişehirli üreticilerimize değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticiler için gerçekleştirdik. Koza Birliği aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla üreticimize ekonomik olarak biraz olsa da nefes aldırdığımızı düşünüyorum. Ekiplerimiz bir taraftan da kendi üretim tesisimizde dut çeliklerinin de üretimine devam ediyor. Bu yıl için 80 bin dut çeliğini hazır hale getiriyoruz. Bu çeliklerimizin de bereketinin bol olmasını, üreticilerimize güzel gelirler sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.