Dolar 32,5188
Euro 34,8818
Altın 2.432,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Lösev

Eskişehir Çiftçisi İçin FAO İle İşbirliği

Eskişehir Çiftçisi İçin FAO İle İşbirliği
20 Mart 2022 8:15 pm
142

Tarım ve Orman Bakanlığının FAO ortaklığıyla gerçekleştirdiği “Yukarı Sakarya Havzası Arazi Tahribatı Dengeleme Projesi” kapsamında görüş alışverişinde bulunmak üzere FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Ayşegül Selışık ekibi ile birlikte Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Proje Koordinatörü ve FAO Temsilcisi Sibel Tekin, uygulamalı çiftçi okulları danışmanları Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ve Doç Dr. Özdal Köksal İzleme değerlendirme uzmanı Bahadır Topal ve Operasyon sorumlusu Işılay Özcan’ dan oluşan heyeti İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş makamında ağırladı.

Sivrihisar İlçe Müdürü Erhan  Ulutürk, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ahmet Altıkat, Ziraat Mühendisi Muazzez Günay, proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Yurdal Çetinkaya ve konu sorumlularının hazır bulunduğu ziyarette Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD), hedeflerinin belirlenmesi, planlanması ve karar verme süreçlerine katkıda bulunması amacıyla yapılan Yukarı Sakarya havzasında yapılacak uygulamalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Proje sürdürülebilir arazi yönetim prensipleri doğrultusunda “Çevre dostu Tarımsal Uygulamalar” seçilen pilot alanlarda 48 ay içerisinde uygulanacak olup; bu kapsamda elde edilen kazanımlar uygulamalı Çiftçi Okulları ile çiftçilere aktarılacak. Proje pilot alanlarında azaltılmış toprak işleme, doğrudan ekim (işlemesiz tarım), organik tarım, baklagil rotasyonu, sürdürülebilir sulama yönetimi için modern sulama teknikleri ve uygulamaları(damla sulama, su hasadı) ve yine sürdürülebilir toprak- arazi- gübre yönetimi kapsamında malçlama, gübre yönetimi, kurağa toleranslı tohum çeşitleri uygulaması, tarımsal ormancılık, su ve rüzgar erozyon kontrolü, biyo-çeşitlilik ve mera yönetimi gibi konularda eğitim ve demonstrasyonlar yapılması planlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.