Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Kadın Çiftçiler Çölyak Hastalarına Umut Oluyor

Kadın Çiftçiler Çölyak Hastalarına Umut Oluyor
6 Mart 2022 3:27 pm
150

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında hazırlanan “Kadın Çiftçiler Çölyak Hastalarına Umut Oluyor” Projesi tanıtım toplantısı Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Güneş, Bulvar Tohumculuk Genel Müdürü Kemal Akdağ, Alpu Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Yasin Yurduseven, İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, Şube Müdürleri Ahmet Altıkat ve Hasan Öz, Kaymazyayla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinden Nesibe Yavuz ile çiftçiler ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

”Kadın Çiftçilerimiz Çölyak Hastalarına Umut Oluyor” projesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, çiftçilerin katma değeri yüksek ürün çeşitleri ile tanıştırılarak gelir düzeylerinin arttırılması, yerli tohumların tanıtılarak üretiminin yaygınlaştırılması, gluten içermeyen karabuğday vb. ürünlerin üretiminin teşvik edilerek başta çölyak hastaları olmak üzere tüketicilere besin değeri yüksek ve daha sağlıklı ürünlerin sunulması amaçlanıyor.

Toplantıda karabuğday yetiştiriciliği ve çölyak konularında Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden uzman Dr.Ahmet Güneş ile İl Müdürlüğü proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Zuhal Akkaya tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Bulvar Tohumculuk Genel Müdürü Kemal Akdağ, önümüzdeki dönemde çiftçilerin karabuğday, çörekotu ve aspir üretimi yaptıklarında sözleşmeli tarım kapsamında alım garantisi verdiklerini belirtti.

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak demonstrasyonun kurulum aşamasından hasat ve pazarlama aşamasına kadar Kaymazyayla Kooperatifi ve çiftçilerin yanında olacaklarının belirterek üreticileri üretim sürecinde yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.