Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

Kadın Çiftçiler Projelerini İl Müdürü Gümüş’le Paylaştı

Kadın Çiftçiler Projelerini İl Müdürü Gümüş’le Paylaştı
15 Mart 2022 7:43 pm
166

Kaymaz Yayla Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri hazırladıkları “Nesibe Hatun Doğal Yaşam Köyü Projesi” nin tanıtımı ile ilgili sunum yapmak üzere Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ü ziyaret etti.

Ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığının destek programları incelenerek önümüzdeki dönem yapılabilecek projelerin konuşuldu. Kooperatif yönetim kurulu üyesi Nesibe Yavuz oldukça geniş kapsamlı olarak hazırladıkları projelerinin bütün aşamalarının hayata geçmesi halinde Eskişehir için güzel bir üretim ve doğal yaşam alanı oluşturulacağını vurguladı.

Kaymaz Yayla Doğal Yaşam Köyü Üretim Kalkınma Kooperatifi Sivrihisar-Kaymaz ve Mahmudiye-Kaymaz Yayla mahallelerinde çoğunluğu kadınlardan oluşan 25 kişilik bir grupla 10.03.2020 tarihinde kuruldu. Kurdukları kooperatifi anlatan Nesibe Yavuz; “Biz kültürümüzü korumak ve öz değerlerimizi yaşayarak bize ait ürünler ortaya koymayı istiyorduk. Nesibe Hatun felsefesini benimseyen kız kardeşlerle bir araya geldik. Bizler bu düşüncelerimizi olgunlaştırmaya çalışırken Tarım Bakanlığımızın “Kız Kardeşim Projesi” bizim birlik, beraberlik felsefemize çok uygun olduğundan bizi zaten ismiyle çok heyecanlandırdı ve bize cesaret verdi. Bu proje bize vizyon kattı ve markalaşma sürecimizi hızlandırdı. Kız Kardeşim eğitim programından sonra üretim bandı ve stoklama çalışmamızı yaptık zincir market satışa ve ihracat yapmaya hazır hale geldik çok şükür. Şu an hali hazırda erişte, neşeli kuskus, vegan erişte, turşu, tarhana, kahvaltılık sos, reçel, marmelat, pekmez, yün yorgan, yün yastık, yün kırlent, yün çorap, tülbent, yazma gibi ürünler üretiyoruz. ” Kadın Çiftçilerimiz Çölyak Hastalarına Umut Oluyor” projesi ile kadın çiftçilerimizi alternatif, katma değeri yüksek tarım ürünleri ile tanıştırma imkânı sunuyoruz. Diğer yandan çölyak hastalarının yeni, besin değeri yüksek, diyetlerinde herzaman kullanabilecekleri ekonomik açıdan uygun ve daha kolay ulaşılabilen bir ürünle tanışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. İlerlediğimiz bu yolda yanımızda olan Tarım İl Müdürümüze ve teknik personele teşekkür ediyoruz.” dedi.

İl Müdürü Gümüş yaptığı açıklamada: “Tarıma katkı sağlayacak bütün fikirleri ve projeleri önemsiyoruz. Gerek kooperatiflerimize gerekse kadın çiftçilerimize her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız. Eskişehir tarımına bir buğday tanesi kadar katkısı olan her fikrin yanındayız.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.