Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Lavantalar Toprakla Buluştu

Lavantalar Toprakla Buluştu
8 Nisan 2022 9:48 am
142

Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşı olduğu uluslararası çevre eğitim programı Eko-Okullar bünyesindeki öğrenciler, Muttalip ağaçlandırma sahasında 2000 kök lavanta dikti.

Tepebaşı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaşı olduğu Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesini yürüten okullar Eskişehir Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa Muttalip bölgesinde 2000 kök lavanta fidesi dikti.

Etkinliğe; Anaçağ, Adnan Menderes, Çocuk Şehiri, Zehra Sarar Anaokulları, Pilot Binbaşı, Dumlupınar, Adalet, Yeniyol, Çağdaş, Kılıçarslan, İbrahim Karaoğlanoğlu, Hürriyet, Bilnet İlkokulları, Ahmet Sezer, Atayurt, Plevne Özel İdare ortaokullarından 400 öğrenci, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem etkinlik öncesinde yaptığı bilgilendirmede “Bulunduğumuz bölge Sündiken dağlarının etekleridir. Bu sıra dağlarının olduğu geniş alanda Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şubesi tarafından uzun yıllardır başarılı ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Eko-Okullar olarak çok sayıda ağaçlandırma sahasında fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirdik. Sahada çam fidanlarının arasında badem ağaçlarının olduğunu görüyoruz. Lavanta fidelerinin de yetişmesiyle arıcılık ve bal üretiminin de olduğu bölgeye katkı sağlayacak önemli bir flora alanı oluşacaktır” dedi.

Etkinlik bitiminde İl Koordinatörü Nadir Erdem, Orman Haftası ağaçlandırma kapsamında uzun yıllardır ortaklaşa fidan dikim etkinlikleri yaptıkları Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile Ağaçlandırma Şubesi yönetici ve saha çalışanlarına, Eko-Okullar paydaşı olan Tepebaşı Belediyesi’ne desteklerinden dolayı öğrenciler, öğretmenler ve veliler adına teşekkür ettiğini belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.