Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Lösev

Milletvekili Aday Listelerinde Tarım Temsilcilerine Yer Verilmelidir

Milletvekili Aday Listelerinde Tarım Temsilcilerine Yer Verilmelidir
4 Nisan 2023 8:08 am
186

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimleri öncesinde siyasi partilere bir çağrıda bulundu.

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinde Tarım Temsilcilerine yer verilmesi gerektiği ifade eden TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi Buket Sakmanlı Apaydın şunları söyledi;

“Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) olarak 2018 yılında yapılan milletvekili genel seçimleri öncesinde bir duyuru ile tarım ve gıda sektörünün en geniş biçimde TBMM’de temsil edilebilmesi için milletvekili aday listelerinde sektör temsilcilerine yer verilmesi gerektiğini savunmuştuk. Ancak ne yazık ki o dönemde bütün beklentilerimiz boşa çıktı.

Bu arada geçen zaman içinde hem bütün dünyada hem de Türkiye’mizde fazlasıyla acı dolu günler yaşandı. Fakat gerek pandemi ve daha sonra Ukrayna savaşı dolayısıyla ortaya çıkan hububat krizi gerekse yaşadığımız deprem felaketi hepimize tarım ve gıdanın ne kadar stratejik bir özellik taşıdığını bir kere daha hatırlatmış oldu. Şimdi ise hemen önümüzdeki günlerde çok yeni bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Artık kamuoyu ile birlikte siyasi partilerimiz de sürekli tarım ve gıdadan söz etmeye başladı. Bu elbette çok anlamlı bir gelişme ama söz konusu söylemin mutlaka eyleme dönüşmesi gerekiyor. Bunun somut göstergesi de milletvekili aday listelerinde TARIM TEMSİLCİLERİNE seçilebilir sıralarda yer verilmesi olacaktır. Böyle bir tabloda, çiftçimizin sesinin daha gür çıkabilmesi, tarım ve gıda sektörümüzün de TBMM’de daha etkin biçimde yer alabilmesi mümkün hale gelecektir. Sonuç itibarıyla, siyasi partilerimizin söz konusu gerçekleri dikkate alacağına inanmak istiyor ve TARIM TEMSİLCİLERİNİN aday listelerinde seçilebilir sıralarda olmalarını önemle bekliyoruz.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.