Dolar 32,5956
Euro 34,6946
Altın 2.513,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

Seyitgazi’de Çörek Otu Tohumları Dağıtıldı

Seyitgazi’de Çörek Otu Tohumları Dağıtıldı
11 Nisan 2022 10:26 am | Son Güncellenme: 12 Nisan 2022 8:20 am
168

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Seyitgazi ilçesinde üreticilere çörek otu tohumu dağıtıldı.

Dağıtım töreninde Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak,Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kurum Amirleri, Muhtarlar ve üreticilerin katılımı ile çörek otu tohumlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada: “Seyitgazi İlçesi tarımsal anlamda bizim için çok önemli bir ilçemiz. Cumhurbaşkanımızın ekilmedik tek bir karış toprak kalmasın talimatları gereği çıktığımız yolda Seyitgazi’de geçen sene hasadını gerçekleştirdiğimiz çörekotunun tohumlarını bu sene üreticilerimize dağıtmak için burada bulunuyoruz. Seyitgazi’de çörek otu ekim alanını bu sene biraz daha genişleteceğiz inşallah. Çörek otu ekimi yapan üreticilerimizi iyi tarım uygulamaları kapsamında destekleyeceğiz. Proje kapsamında 20 çiftçimize yüzde yetmiş beşi bakanlığımızın desteği ve yüzde yirmi beşi çiftçimizin katkısı ile 840 kg çörekotu tohumu dağıtacağız. Çörekotu biliyorsunuz ölüm haricinde her derde deva olmasıyla bilinen şifalı bir bitki. Seyitgazi’yi çörek otu yetiştiriciliğinde bir merkez haline getirmeyi istiyoruz. Bu proje ile üreticilerimize dağıtılan çörekotu tohumları hayırlara vesile olsun inşallah. Mahsulünüzün bol ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak yaptığı konuşmada: “Geçtiğimiz yıl hep beraber hasadını gerçekleştirdiğimiz çörek otunun bu sene tohumlarını dağıtıyoruz. Seyitgazi’mizi tarımsal anlamda önemsedikleri, geliştirmeye çalıştıkları için ve yapılan bu proje için özellikle Tarım İl Müdürümüze teşekkür ederim. İlçemizde göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı İlçe Tarım Müdürümüze ve personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seyitgazi toprağıyla gerçekten çok bereketli bir yer. Sahip olduğu Seyit Battal Gazi, Şücaaddin Veli, Himmet Baba, Üryan Baba gibi değerleri ile de mübarek topraklar. Bu toprakların bereketli olmasında bu mübarek zatlarında duasını aldığımızı düşünüyorum. Seyitgazi’mizin kıymetli çiftçileri de bu bereketli toprakları çok güzel işliyorlar. Tüm çiftçilerimize göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile çörekotu denilince Seyitgazi’mizin ilk akla gelen yerlerden biri olmasını diliyorum. İyi tarım uygulamaları kapsamında dağıtacağımız bu çörekotu tohumlarının sizler için hayırlı, bereketli olmasını ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Proje ile Seyitgazi İlçesinin Beykışla, Çatören, Değişören, Gümüşbel, ve Yenikent Mahallelerinde 300 dekarlık alanda iyi tarım uygulanarak, çörekotu üretimi yapılması amaçlanıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.