Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Tarım Danışmanlarımızın Yanındayız…

Tarım Danışmanlarımızın Yanındayız…
17 Mart 2022 7:00 pm
128

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım danışmanları konusunda bir açıklama yaptı.

Bayraktar yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte yürütülen ‘Ziraat Odalarımızda Tarım Danışmanı İstihdamı Projesi’ Birliğimizin ve Odalarımızın önem verdiği, ülkemiz tarımına katkı veren projelerden biridir.

Ülkemizde tarım danışmanlığının yaygınlaştırılması ve bu konuda hem kurum ve kuruluşların, hem de çiftçilerin bilgilendirilmesi ile bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Ziraat Odalarına yapılan ziyaretlerde, danışmanlık hizmetinin verilmesiyle birlikte yetiştirilen ürünlerde verim miktarının arttığı, hastalık ve zararlılarla mücadelede daha bilinçli hareket edildiği, danışmanlık hizmeti alan çiftçilerde farkındalık ve memnuniyetin arttığı gözlemlenmiştir.

Danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılabilmesi ve daha çok çiftçiye hizmet sağlanabilmesi açısından, ‘Tarımsal Yayım ve Danışmanlık’ desteğinin artırılarak devam etmesi ve tüm Ziraat Odalarımıza yaygınlaştırılmasını TZOB olarak önemsiyoruz.
Ziraat Odalarımızda halen 465 tarım danışmanı, çiftçilerimize hizmet vermektedir. Bu yıl için Cumhurbaşkanlığı kararı ile Tarımsal Yayım ve Danışmanlık desteği, istihdam edilen her bir tarım danışmanı için 52 bin TL olarak öngörülmüştür.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği de bu önemli projenin devamı ve yaygınlaştırılabilmesi için tarımsal yayım ve danışmanlık projesine destek vermek amacıyla katkıda bulunmaya karar vermiştir.

Büyük bir özveri ile çalışan tarım danışmanlarımıza imkânlar ölçüsünde verilen destek, her bir tarım danışmanı için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenen tutarlar Odalarımızın hesabına gönderilmiştir.”

.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.