Dolar 32,3565
Euro 34,7090
Altın 2.392,81
BİST 10.161,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Lösev

13.Alaçatı Ot Festivali 18 – 21 Nisan’da

13.Alaçatı Ot Festivali 18 – 21 Nisan’da
10 Nisan 2024 5:50 am
93

Alaçatı, 2010 yılından beri Çeşme Belediyesi tarafından organize edilen ot festivaline ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağının eşsiz lezzetleri olan yüzlerce taze ot, festivalde ziyaretçilere tanıtılıyor ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Alaçatı’nın rengarenk sokaklarını daha da hareketlendiren, ziyaretçilerine hem yararlı bilgiler sunan hem keyif dolu vakit yaşatan hem de onları Türkiye gastronomisinin önde gelen isimleriyle bir araya getiren Alaçatı Ot Festivali, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

İzmir’de düzenlenen ilk ot festivallerinden biri olan ve Çeşme Belediyesi’nin organize ettiği Alaçatı Ot Festivali’nde ziyaretçiler, Ege bölgesinde yetişen yüzlerce ot çeşidinden yapılan birbirinden lezzetli yemekleri tatma ve keşfetme şansı buluyor. Festival, sadece yüzlerce otun görücüye çıkmasıyla değil, atölye çalışmaları, yeme-içme tadımlarının yapılması ve yerel yemeklerin satıldığı bir şenlik havasında geçiyor.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli festivalle ilgili yaptığı açıklamada; ”Öze Dönüş” konseptiyle düzenlenecek 13. Alaçatı Ot Festivali’nin tanıtım toplantısındaydık. Ege’nin doğal ve kültürel mirasını keşfetmek için eşsiz bir fırsat yaratan festivalde bu sene çok değerli sanatçılarımızı ağırlayacağız. Festivalimizin kurucu isimlerinden olan perküsyon sanatçımız Ayhan Sicimoğlu, çok kıymetli dostum Edis ve yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran rock müzik grubumuz Mor ve Ötesi bizlerle birlikte olacak. Hazırlıklarınız tamam, geri sayıma başladık!” dedi.

13. Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki teması az bilinen çok kıymetli Şevketi Bostan. Şevketi Bostan, papatyagiller (Asteraceae) familyasından, Akdeniz ikliminin nemli havasını seven, doğada kendiliğinden yetişen, çayırlarda sık sık görülen sarı çiçekli dikenli bir yapıya sahip yabani bir ottur. Yeşil güdük dikenleri, uzun beyaz kökleri olan şevketi bostan aslında bir kök bitkisidir. Şevketi bostan semt pazarlarında çoğu zaman leğenlerde kökleri ayıklanmış olarak dikenli yaprakları ile birlikte satılır. Güney ve Orta Ege’de genellikle kök kısımları, diğer bölgelerde ise dalları ve yaprakları daha çok kullanılır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.