Dolar 32,3811
Euro 34,7754
Altın 2.396,64
BİST 10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Lösev

AGRIEVOLUTION Tarım Makineleri İmalatçıları Birlikleri Küresel İttifakı Arjantin’de Toplandı

AGRIEVOLUTION Tarım Makineleri İmalatçıları Birlikleri Küresel İttifakı Arjantin’de Toplandı
31 Temmuz 2023 10:50 am
166

AGRIEVOLUTION Tarım Makineleri İmalatçıları Birlikleri Küresel İttifakı Arjantin’de toplandı. Arjantin Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Santiago Andrés Cafiero tarafından kabul edilen ittifak, merkezi İtalya’da olacak federasyona dönüşüyor!

TARMAKBİR’in kurucu üyesi olduğu AGRIEVOLUTION’ın 24-25 ve 26 Temmuz 2023 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de gerçekleştirilen toplantılarındaki en önemli gündem maddesi, İttifakın Federasyona dönüşmesi oldu. İttifak Üyeleri program kapsamında Arjantin Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Santiago Andrés Cafiero tarafından da kabul edildi.

ABD, Arjantin, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Japonya, İspanya, İtalya, İran, Güney Kore, Rusya ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Tarım Makineleri Endüstrisi Birliği CEMA’nın üyesi olduğu AGRIEVOLUTION, 24-26 Temmuz 2023 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de toplandı. 3 gün süren toplantılar kapsamında rutin gündem maddelerinin yanı sıra İttifakın resmi bir statüye dönüşmesi konusundaki görüşmelere devam edildi ve kurulacak olan Federasyonun tüzüğüne dair son detaylar belirlendi. Toplantılar kapsamında İttifakın genişleme konusu da ele alındı.

Buenos Aires’deki toplantının 2. günü AGRIEVOLUTION Heyeti İspanya, Arjantin Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Santiago Andrés Cafiero tarafından kabul edildi. Kabulde Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçiliği Müsteşarı Adil Cüneyt Akbay ve Ticaret Müşaviri Aysın Ersoy’un yanı sıra ABD, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık Büyükelçiliklerinden üst düzey bürokatlar ve ticaret müşavirleri de hazır bulundu.

AGRIEVOLUTION Heyeti’nin bir diğer ziyareti, ADIMRA Arjantin Metalurji Endüstrileri Birliği’ne oldu. İttifakın Arjantin’den üyesi CAFMA Arjantin Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği’nin da üyesi olduğu örgütün merkezinde gerçekleşen görüşmelerde tarım makineleri özelinde küresel iş birliği imkanları ele alındı. Heyetin bir sonraki durağı, 20-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında La Rural, Buenos Aires Fuar Alanı’nda gerçekleşen 135. Expo Rural 2023 Uluslararası Hayvancılık Tarım ve Sanayi Fuarı oldu. Tarım makineleri endüstrisini de kapsayan fuar, tarım makineleri özelinde olmasa da genel tarım anlamında ülkenin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarla eş zamanlı olarak 24 Temmuz günü gerçekleşen CiTA 2023 Tarım Teknolojisinde İnovasyon Ödül Töreni kapsamında ise CiTA de Oro Grand Prix, Hayvancılık Teknolojileri, Hassas Tarım, Akıllı Tarım Teknolojileri, Ekim Ekipmanları, Hasat Ekipmanları, Organik Tarım, Gübreleme Ekipmanları, Hayvansal Üretim, Bitki Besleme, Toprak Hazırlama Ekipmanları, Hasat Sonrası Ekipmanları, Bitki Koruma Ekipmanları, Eğitim ve Bilgi Üretimi, Operatörün ve Çevrenin Sağlığı ve Bakımı ve Yem Ekipmanları kategorilerindeki ödüller sahiplerini buldu. Çok çeşitli kategorilerdeki bu ödüller Ar-Ge’de risk alan, gelecek vizyonu olan girişimcilere, keşfetmeye ve uygulamaya zekasını koyan teknik ekiplere, teknolojik gelişmenin olanaklı olduğu koşulları belirleyen kamu ve özel kuruluşların sorumlularına veriliyor. İzleyicilerin gerek içerik ve gerekse organizasyon bakımından ödül törenini oldukça detaylı, teşvik edici ve başarılı olarak değerlendirdiği gözlemlendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.