Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Lösev

Aronya’nın İlk Hasadı Başkan Böcek’e 

Aronya’nın İlk Hasadı Başkan Böcek’e 
27 Eylül 2023 8:08 pm
131

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği Gazipaşa’da antioksidan değeri yüksek, süper bitki olarak bilinen ‘Aronya’ üretimine başlayan genç çiftçi Serkan Uysal, ilk hasadı Başkan Muhittin Böcek’e ikram etti. Genç girişimci desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederek, gençlere değer verildiğinde çok önemli başarılar elde edilebileceğini söyledi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefi ile tarımda üreticiye her alanda destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Gazipaşa’da çiftçilere geleceğin meyvesi olarak adlandırılan ve antioksidan değeri yüksek ‘Aronya’ fidesi hibe etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı desteklerden sonra Gazipaşa bölgesinde alternatif ürün yetiştiriciliği gelişti. Özellikle genç çiftçilere yapılan destekler bölgede ‘Aronya’ üretimi arttı. 

ÜRETİCİYE HER ALANDA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle 2 dönümlük alanda Aronya bitkisi yetiştiren genç çiftçi Serkan Uysal, ilk hasadını yaptı. Aronya üretici Serkan Uysal, ilk hasadını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ikram etti. Başkan Muhittin Böcek, genç girişimciyi tebrik ederek, üretime sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Yerelden kalkınma projeleriyle üreticiyi her alanda desteklediklerini belirten Başkan Böcek, “Serkan kardeşimi tebrik ediyorum. Çok güzel ürünler yetiştiriyor. Genç çiftçilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ ARONYA ÜRETİCİSİ OLDU

Gazipaşa’da çiftçilikle uğraştığını söyleyen Serkan Uysal, “Alternatif bitkiler üzerine üretimler yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi 1,5 yıl önce Aronya fidesi hibe etti. Üretim sürecinde de bizleri destekledi. Muhittin Başkanımıza ilk hasadı getirdik. Gazipaşa da genç çiftçiler olarak bir internet sitesi kurduk ve üretimlerimizi bu site üzerinden tüm Türkiye’ye satıyoruz. Organik ürünler yetiştiriyoruz. Muhittin Başkanımız bizlere ne kadar değer vermiş olduğunu göstermiş oldu. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımıza devam ederek çeşitli meyve ve bitki üretimleri yapacağız” diye konuştu. 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.