Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

BAKAP’ta Hasat Edilen Saman ve Arpa Kırığı Çiftçilere Ücretsiz Dağıtılıyor

BAKAP’ta Hasat Edilen Saman ve Arpa Kırığı Çiftçilere Ücretsiz Dağıtılıyor
13 Kasım 2023 9:55 am
105

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı BAKAP’ta hasat ettiği saman ile arpa kırığını Başkentli çiftçilere ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Toplam 25 ilçede 763 yetiştiriciye ve 8 afetzede çiftçiye yem desteği verilmesi de planlanıyor.

Başkentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla çiftçilere kırsal desteklerde bulunan, tarımın sürdürülebilirliğini arttırmayı ve çiftçilere ekonomik olanaklar sunmayı hedefleyen ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, BAKAP arazisinden hasat edilen saman ve arpa kırığı sosyal yardım desteği alan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

25 İLÇEDE KABA YEM DESTEĞİ

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 25 ilçede 367 mahallede, sosyal yardım alan 763 yetiştirici ve 8 afetzedeye toplam 1848 çuval arpa kırması, 1670 adet saman balyası dağıtmak için tüm ekipleri ile yoğun mesai harcıyor.

BAKAP Tarım Kampüsü’nden hasat edilen arpa kırması ve kaba yemler muhtarlar aracılığıyla Başkentin dört bir tarafında hayvan yetiştiren kadın çiftçiler başta olmak üzere yerli üreticilere ulaştırılıyor.

Ücretsiz olarak verilen kırsal destekten memnun olduklarını dile getiren çiftçiler, Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

-İsmail Uysal: “Çok memnunuz, Allah razı olsun. İlk defa destek alıyorum, daha önce almadım. Teşekkür ediyorum.”

-Kazım Işık: “Kuyumcutekke Köyü sakinlerindenim, hayvancılık yapıyorum. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun, çok büyük fedakârlık yapıyor. Hizmette hiçbir kusur etmiyor. Allah başımızdan eksik etmesin.”

-Mustafa Ayanoğlu (Beypazarı Üreğil Mahalle Muhtarı): “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman köylerle ilgilendiler, bizleri her zaman onurlandırdılar. Başkanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı minnettarız. İnşallah bu önümüzdeki seçimde de tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak görmek istiyoruz.”

-Hatice Yiğit: “Hayvancılık yapıyorum. Ücretsiz yem dağıtımı uygulamasından çok memnunum.”

-Hasan Tiftik: “Ankara Büyükşehir belediyesinin çiftçileri desteklemesinden çok memnunum. Belediyemize çok teşekkür ederiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.