Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

Başkan Böcek Aşure Etkinliğine Katıldı

Başkan Böcek Aşure Etkinliğine Katıldı
5 Ağustos 2023 2:22 pm
162

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’na katıldı. Tutulan oruçların kabul olmasını dileyen Başkan Böcek, “Aşure Ayı’nın birliğimize, beraberliğimize, dostluğumuza, dayanışmamıza, kaynaşmamıza, barışa ve güzel günlere katkı koymasını diliyorum” dedi.

Alevi Bileşenleri’nin Kale Kapısı’nda düzenlenen Aşure etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AŞURE AYI’NIN BARIŞA VESİLE OLMASINI DİLEDİ

Canlarla bir araya gelerek aşure lokmalarını paylaşan Başkan Böcek, Muharrem ayının birlik ve beraberliğimin pekiştiği güzel günlere vesile olmasını dileyen Başkan Böcek, “Antalya’mızda Hiç kimseyi ötekileştirmeden beraberce çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aşure Ayı birliğimize, beraberliğimize, dostluğumuza, dayanışmamıza, kaynaşmamıza ve barışa ve güzel günlere katkı koyması dileğiyle Alevi Bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Tutulan oruçlar ve paylaşılan aşuremiz Hak katında kabul olsun” diye konuştu.

BARIŞ VE UMUT İÇİN BİR OLALIM ÇAĞRISI

Alevi Bileşenleri adına konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan da “Aşuremiz halktır, çoğulculuktur, çok renkliliktir. Yol kardeşliğidir. Varlıklı, varlıksız, ünvanlı unvansız kadın erkek herkes birdir. Aşurenin içindeki farklı yemişlerin çeşitliliğinden elde ettiğimiz tadı toplumsal çeşitliliğimiz de tatlandıracaktır. Gelin Canlar Cem evlerinde kurulan ve inanç ateşiyle pişen, sevgiyle karışan aşure kazanlarının başında barış ve umut için bir olalım” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.