Dolar 32,5237
Euro 34,8437
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

Başkan Güler: “Fındıkta Kümelenme Oluşturacağız”

Başkan Güler: “Fındıkta Kümelenme Oluşturacağız”
13 Eylül 2023 4:49 am
111

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da yapımı devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Eylül ayı toplantısını, meclisi yerinde takip etmek isteyen Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Aysu Betül Acar açtı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Acar, Ordu’ya yapılan ve özellikle gençlere hitap eden çalışmalarla ilgili Başkan Güler’e teşekkür etti.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ÇOK ÖNEMLİ KATKILARLA ORDU ŞEHİR HASTANESİNİ YAPIYORUZ”

Gündem maddelerine geçmeden önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler meclis üyeleri ve kamuoyuna yapılan çalışmalarla ilgili görsel sunumlar eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edilen Ordu Şehir hastanesinin diğer tüm işleri olan yol, imar kavşak, kanalizasyon, içme  suyu, doğalgaz ve tüm alt yapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarını söyleyen Başkan Güler şunları söyledi:

“Şehir Hastanemizle ilgili brifing aldık. Sayın valimizle birlikte. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli katkılarla hastaneyi yapıyoruz. Yol, imar, kavşak düzenlemeleri, hafriyat çalışmalarıyla çok güzel bir çalışma yapıyoruz. 19 ilçemizin tümüne ve çevre illere de hizmet verecek olan Ordu Şehir Hastanesi, Cumhuriyet tarihinde Ordu’ya yapılan en büyük devlet yatırımı. 8-9 milyar liralık bir yatırım; çok şükür yüzde 75’i tamamlandı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ederiz. Elektrik, doğalgaz tüm alt yapı çalışmalarıyla da ilgileniyoruz.”

“FINDIKTA KÜMELENME OLUŞTURACAĞIZ”

Fındık ticareti konusunda kümeleşme çalışması yapmak istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Fındık fiyatı belli olunca iş bitmiş gibi bir algı oluyor. Biz bu kümeleşme çalışması için Karacaömer Mahallesi’nde kâğıt üzerinde var olan ancak yıllardır uygulamaya geçmeyen sanayicimize sunulamayan bir çalışma vardı.  Uygulama projesini ihale ettik ve tarımsal üretime dönük 300 dönüm sanayi alanı ortaya çıkıyor burada. Bu çalışmayı Altınordu Belediyesi ile yapıyoruz onlara da teşekkür ediyoruz.  Burada biz bütün çalışanları orada toplayıp kümelenme oluşturacağız. Altınordu’da yapılacak olan bu alanda katma değeri yüksek ürünler elde edilecek. Ordu’nun dönüşümündeki en önemli noktalardan bir çalışma olacak” dedi.

KİRAZLİMANI VE GÜLYALI LİMANLARINDA ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Kirazlimanı ve Gülyalı limanlarında yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Güler, “Oralarda Balıkçı Barınakları var ama biz bunları profesyonel ve amatör balıkçılarımıza  yaşanabilir konforlu bir alt yapı sunmak için bir çalışma yaptık. Turizmin önemli noktalarından bir tanesi olacak. Kirazlimanı için proje hazırlandı. Burada hem balıkçılar hem de yatlar için bir alan yapılacak. 10 kadar yat bağlama yeri yapılacak. Restoranlarla birlikte buralar önemli bir çekim merkezi olacak. Benzer çalışmayı Gülyalı’da da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“ORDU’DA FINDIK, SANAYİ, TİCARET VE İSTİHDAM ALANINDA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÖNEMLİ ATILIM OLACAK” 

2.OSB çalışmalarına da değinen Başkan Güler, çalışmaların son sürat devam ettiğini belirtti.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Altınordu’da 2 tane OSB oluyor. Biri Altınordu Karaağaç’ta bir diğeri Ulubey Eymür Güzelyurt’ta. Çalışmalar süratle devam ediyor. Burada 930 dönümü aşan bir alanda 2. OSB oluşturduk. Bende onun yönetimindeyim. Karaağaç’ta bulunan 460 dönümünü Ticaret Sanayi Odası Başkanımızla gezdik. Çok güzel bir çalışma var. Çalışmalar süratle devam ediyor. Orada bulunan 460 dönümün kamulaştırma süreci tamamlandı. OSB tüzel kişiliğine geçti. Eymür’de bulunan 467 dönüm arazinin yüzde 80’i OSB tüzel kişiliğine geçti. Geride kalan yüzde 20’lik kısmın kamulaştırma işlemlerinin sonuna geldik. Burada muhteşem bir sanayi bölgesi olacak. Kamulaştırma çalışmalarında da sona geldik. Muhteşem bir sanayi alanı olacak. Fındıkta lisanslı depo gibi kalıcı çözümler üreten çalışmalar olacak. Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşeceğiz. Öte yandan 1.ve 2. OSB arasında 500 dönümlük üretim vadisi alanı olacak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurum görüşleri alındı. Doğayı kirletmeden çok güzel yatırımların olacağı çalışmayı birlikte yapmış olacağız. Ordu’da fındık, sanayi, ticaret ve istihdam alanında önümüzdeki süreçte önemli atılım olacak”

“BELDE EVLERİ YIKMAZSAK BÜTÜN EMSALLERE EVET DEMİŞ OLURDUK”

Ordu’nun sahili en iyi kullanan şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Ordu’da denizi tam olarak kullanmak adına Fatsa Adası’nın açılışını yaptık. Belde evler alanını halka açtık. 140 dönümlük sahil şeridinde yüksek katlı binaların yapılmasının emsal olmasının önüne geçtik. Ordu, sahili en iyi kullanan şehir olarak örnek gösteriliyor. Biz yeşil alana değil, kıyı kenar çizgisine ters olduğu için orayı yıktık. Yıkmazsak bütün emsallere evet demiş olurduk. Karar Sayıştay’dan da geçti” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET MAHALLESİNE YENİ KOŞU, BİSİKLET, YÜRÜYÜŞ YOLU”

Öte yandan Büyük Melet Projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Güler, “Melet ile Turnasuyu’nu birleştiriyoruz. Bunu kendi ekibimiz ve kendi iş makinalarımızla yapıyoruz. Yeni bir cazibe merkezi kazanıyoruz. 8 metrelik bantta bisiklet, koşu ve yürüyüş yolunun yapılacağı alan Akyazı sahilinin yoğunluğunu azaltacak” dedi.

31 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

31 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 22 gündem maddesi karara bağlanırken 9’u komisyona havale edildi. Meclis, 15 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Eylül ayı toplantısının 2. Birleşimini gerçekleştirmek üzere tekrar toplanacak.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.