Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Başkentin Baraj ve Göletleri Hasat Makinesi İle Temizleniyor

Başkentin Baraj ve Göletleri Hasat Makinesi İle Temizleniyor
11 Eylül 2023 7:19 pm
130

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü, Başkent genelinde bulunan baraj, göl ve göletlerde oluşan yosunları, kirli atıkları ve çöpleri “Göl İçi Bitki Temizleme (Hasat) Makinesi” ile temizleyerek suyu hem kötü kokulardan arındırıyor hem de daha berrak görünmesini sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çalışmalarını aralıksız devam ediyor.

ANFA Genel Müdürlüğü, kent genelinde bulunan baraj, göl ve göletlerde oluşan yosun ve kirli suları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

ARAÇ HER SEFERDE 15 METREKÜP YOSUN VE ÇÖP TOPLUYOR

Doğal kaynakların korunması ve oluşan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Başkent genelinde detaylı temizlik çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, Başkentte baraj, göl ve göletleri de yakın takibe aldı.

ANFA Genel Müdürlüğü; Çubuk-1 Barajı, Mogan Gölü, Temelli Göleti, Çubuk-Karagöl, Ayaş-Beypazarı ilçelerinin sınırında bulunan Kirazdibi Göleti’nde ve Başkent genelinde bulunan sularda oluşan yosunları ve insan atıklarını “Göl İçi Bitki Temizleme (Hasat) Makinesi” ile temizleyerek suyu hem kötü kokulardan arındırıyor hem de daha berrak görünmesini sağlıyor.

ANFA bünyesinde hizmet veren ve 3 personel ile çalışan makine, su derinliğinin 2 metre altına kadar inebiliyor. Araç tek bir seferde 15 metreküp yosun ve çöpü toplayabiliyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.