Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Büyükşehir’in Ücretsiz Yapışkan Tuzak Dağıtımı Sürüyor

Büyükşehir’in Ücretsiz Yapışkan Tuzak Dağıtımı Sürüyor
8 Kasım 2023 7:50 am
49

Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma desteğini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Yapışkan tuzak dağıtımlarını Serik’te sürdüren ekipler, 3 mahallede 18 bin 600 adet tuzağı çiftçilere teslim etti. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in Ziraat Mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Son olarak Serik’te üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyazsinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı. 

101 ÇİFTÇİYE 18 BİN 600 ADET TUZAK

Seralarda yerinde gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından üreticilerin zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Serik’te Dikmen, Kayaburnu ve Eskiyörük Mahallelerinde 101 çiftçiye 18 binin üzerinde tuzağın dağıtımı yapıldı. Eskiyörük Mahallesi Muhtarı Ramis Güzel seracılığın giderek arttığı bölgede zararlılarla mücadelenin son derece önemli olduğunu söyledi. Güzel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda üreticiye verdiği destek için teşekkür ederek, “Mahallemizde seracılık oldukça yoğun. Haşerelere karşı büyük mücadele veriyoruz. Yapışkan tuzaklarla birçok zararlıyı bertaraf edebileceğiz. Üreticilerimiz, mahallelimiz verilen hizmetten, eğitim ve desteklerden son derece memnun yanımızda oldukları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederiz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.