Dolar 32,3764
Euro 34,5282
Altın 2.381,43
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Lösev

Erzincan Belediyesi Ekşisu Bögert Maden Suyu için Coğrafi İşaret Tescili Belgesi Alıyor

Erzincan Belediyesi Ekşisu Bögert Maden Suyu için Coğrafi İşaret Tescili Belgesi Alıyor
3 Ağustos 2023 9:35 am
208

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi başvurusunun yapılması için KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile sözleşme imzaladı.

Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi Başvurusu, KUDAKA “2023 Yılı Teknik Destek Programı 3. dönem başvuruları değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, teknik destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.

Coğrafi işaretlerin kırsal kalkınmayı ve yerel üretimi desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri korumak, turizme katkıda bulunmak, çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumak, kırsal istihdam yaratmak gibi önemli işlevleri olduğundan proje kapsamında Erzincan için önemli katma değere sahip yöresel ürünlerden olan Ekşisu Bögert Doğal Maden Suyunun markalaşması, üretimin ve satışının artması için Coğrafi İşaret Tescillerinin alınması, ürünün farkındalığının ve bu tabi kaynağın Erzincan’a ve Bölgeye ekonomik katkısının artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Erzincan Belediyesi atıl durumda olan Erzincan Ekşisu Bögert Doğal Maden Suyunu tekrar faaliyete alarak ürünün markalaşma çalışmalarına hız verildi.

2023 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Başvurusunun Yapılması” projesi ile Türkiye’de ilk defa bir maden suyuna Coğrafi İşaret Tescili alınması hedefleniyor.

Dünyada ise Maden Suyu coğrafi İşaret Tescili sadece Bulgaristan’da bulunduğundan Bögert Maden Suyu için alınması hedeflenen Coğrafi İşaret Tescili Dünyada 2. Olarak kayıtlara geçecek.

Sözleşmenin Erzincan’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi başvurusunun yapılması için KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile Belediye Başkanlık makamında sözleşmeyi imzaladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.