Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

“Gastro Diplomasi: Türk Dünyası” Workshopu Yapıldı

“Gastro Diplomasi: Türk Dünyası” Workshopu Yapıldı
17 Eylül 2023 2:36 pm
117

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında Türk dünyasının ünlü şeflerinin katılımıyla “Gastro Diplomasi: Türk Dünyası” workshopu yapıldı.

Yeni açılan Festival Park’taki workshop ve panel alanında interaktif olarak gerçekleştirilen programa Kırgısiztan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan gelen şefler katılırken, tarifleri ile kendi ülkelerine ait yemek kültürlerini tanıttılar.

GÜZELBEY: BURADA HER YEDİĞİMİZ YEMEKTE ASLINDA GEÇMİŞİ TEKRAR KEŞFEDİYORUZ

Türk dünyasına has yöresel yemekler ile Gaziantep’in farklı yemeklerinin yapım aşamaları ve sunumlarının gerçekleştirildiği etkinlikte açılış konuşmasını yapan GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, şunları dile getirdi:

“Kıymetli hocalarımız, şeflerimiz, Gaziantep’in bu konuda emek vermiş kişileri hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Burada oluşan yeni değerlere, yenilikleri görmenizi diliyorum. Biz burada her yediğimiz yemekte aslında geçmişi tekrar keşfediyoruz. Geçmişle bir köprü kuruyoruz. Bu kurduğumuz köprüyü buraya gelen şeflerle daha ileriye taşıyoruz.”

Kırgızistan’dan gelen şef Nadıra Turganbaeva, hazırlamış olduğu Çakkçak Tatlısı ve Beşparmak yemeklerini tanıtarak, “Burada olmaktan çok mutluyuz, biliyoruz ki Gaziantep dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip. Biz de bugün kendi yemeklerimizi tanıtmak için buradayız” diye konuştu.

Azerbeycan yöresine ait yemeklerini tanıtan Şef Simuzar Suleymanova ise Şuşa Pilavını tanıtırken, Özbekistan yemeklerini tanıtan Abdumanon Nusratov ise Semerkant Ekmeği, Özbek Pilavı gibi yemeklerini tarif etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.