Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Gastronomi Profesyonelleri Tecrübelerini Paylaştı

Gastronomi Profesyonelleri Tecrübelerini Paylaştı
18 Eylül 2023 7:44 pm | Son Güncellenme: 19 Eylül 2023 6:41 am
149

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali bu yıl da paneller ve söyleşilerle devam ediyor.

Bu yılki teması ‘coğrafya’ olan festivalde şehre gelen ünlü gastronomi profesyonelleri şefler, gastronomi ve turizm yazarları, gurmeler, araştırmacıların yer aldığı çeşitli panellerde coğrafya ve gastronomi başlıklarıyla bilgilerini paylaştı.

GÜLOĞLU: GASTRONOMİ İÇİN GAZİANTEP’İN ADI HER ZAMAN BİR NUMARADA

Söyleşi, workshop ve panellerle dolu içeriklerin yer aldığı festival kapsamında Gazeteci ve TV Programı Yapımcısı Murat Güloğlu moderatörlüğünde “Yıldız Şeflerin Coğrafi İşaretleri Dünya Gastronomisine Tanıtmak için Yaptıkları Öncü Girişimler” paneli gerçekleşti.

Gerçekleşen panelin ardından verdiği demeçte festivalin içeriğinin ve şehre yansımasını değerlendiren Murat Güloğlu, “Bu yıl Gastronomi Festivali Kültür Yolunun da dahil olması sebebiyle daha çok içeriğe sahip olduğunu gördüm. Gaziantep’te özellikle bu kadar ağırlık verilmesi de çok güzel bir şey.  Gastronomi için Gaziantep’in adı her zaman bir numarada. Kendisini sürekli yenileyen bir kent olduğu için bir numarayız gerek yok artık demeden sürekli olarak bu tür konuşmaları, toplantıları gerçekleştiriyorlar. Gaziantep’in dinamizm açısından bu son derece güzel ve her zamanda destekliyoruz. Gaziantep’e gelmekten de her zaman gurur ve onur duyuyorum” dedi.

MODERATÖRLER EŞLİĞİNDE ÇEŞİTLİ BAŞLIKLAR KONUŞULDU

Festival kapsamında düzenlenen paneller, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Tüysüzoğlu moderatörlüğünde “Gastronomi Eğitiminin Şeflerin Gelişimindeki ve Mutfak Başarılarındaki Yeri ile Eğitimin Güçlendirilmesi için Gerek Duyulan Teşvikler” başlığıyla devam etti.

Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran moderatörlüğünde “Gaziantep’in Yerel Ürünlerinin Otel ve Restoran Pazarında Konumlanmasının Bölge Gastronomisine Sağladığı Avantajlar” konuşulurken, Ziraat Mühendisi ve Gastronom Tangör Tan moderatörlüğünde “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gıda Ürünleri ile Yeni Reçete Çalışmaları” anlatıldı. Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yazarı Reha Tartıcı moderatörlüğünde ise “Gaziantep Yemeklerinin Dünyaya Tanıtılmasında Gurmelerin ve Gastronomi Yazarlarının Rolü” konuşuldu.

Çeşitli sokak ve yöresel lezzetlerinin yer aldığı zengin içeriğe sahip festivalde gastronomi meraklıları için paneller, söyleşiler ve workshoplar devam ediyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.