Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C
Lösev

Hayriye Kuşçu Başarı Hikayesini Paylaştı

Hayriye Kuşçu Başarı Hikayesini Paylaştı
23 Aralık 2023 5:29 pm
170

Tepebaşı Belediyesi tarafından ‘Üretimin Gücü Kadınların Gücü’ söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi Kurucu Başkanı Hayriye Kuşçu, kadınların birlikte hareket ederek el emeklerini kazanca çevirebileceğini belirterek birlik vurgusu yaptı.

Tepebaşı Belediyesi, vatandaşlara yönelik bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Kültür İşleri Müdürlüğü iş birliğinde ‘Üretimin Gücü Kadınların Gücü’ isimli söyleşi Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlendi.  Üretici kadınların katıldığı söyleşiye Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi Kurucu Başkanı Hayriye Kuşçu, konuşmacı olarak katıldı. Kuşçu, “Türkiye’de ilk defa bir kadın kooperatifini şubeleştirdik. Birlik oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bizim en büyük sıkıntımız bir birlik olamıyoruz. O birliği sağlarsak eğer her üreticinin elinde ürettiği şeyi satarız. Eskişehir’de yapmak istediğimiz şey de her kooperatif aynı şeyi üretiyor. Aynı şeyi ürettiğimiz için hepsini aynı anda satamıyoruz. Diyorum ki birimiz paketleyelim, birimiz etiketleyim bir ağ oluşturalım, birbirimize destek olalım. Eskişehir’de böyle bir ağ oluşturmak istiyorum” dedi.

Kendi başarı hikayesini anlatan Kuşçu, kadınlara tavsiyelerde de bulundu. Kooperatifçilik, pazarlama ve e-ticarette dikkat edilmesi gereken unsurları anlatan Kuşçu, kadınların birlikte hareket ederek el emeklerini kazanca çevirebileceğini belirterek birlik vurgusu yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.