Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C
Lösev

İzmir ve Lubliyana Kuraklığa Karşı Güçlerini Birleştirecek

İzmir ve Lubliyana Kuraklığa Karşı Güçlerini Birleştirecek
23 Ekim 2023 12:20 pm
110

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kuraklık Yönetimi ve Sulak Alanların Korunması Yoluyla Sürdürülebilir Kentsel Gelecek Projesi” 116 bin Euro hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında İzmir ve Lubliyana ile kuraklık yönetimi ve sulak alanları merkeze alan bir iklim köprüsü kurulacak. Başkan Tunç Soyer, “Giderek kuraklaşan dünyamızda çözümlerin yerel düzeyde bulunması çok önemli. En gerçekçi çözümler, yerel çözümlerdir” dedi.

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) çağrısı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Kuraklık Yönetimi ve Sulak Alanların Korunması Yoluyla Sürdürülebilir Kentsel Gelecek Projesi” hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında İzmir ve Slovenya’nın başkenti Lubliyana ile kuraklık yönetimi ve sulak alanları merkeze alan bir iklim köprüsü kurulacak. İzmir ve Lubliyana arasında kuraklıkla ilgili karşılıklı uzman ziyaretleri yapılacak, yerel ölçekte ortak bir “Kuraklık ve Sulak Alanların Korunması Eylem Planı” hazırlanacak. Ayrıca Gediz Deltası’nda bir uygulama alanı oluşturularak kamuoyunun, özellikle de tarım sektöründe çalışanların farkındalık kazanması amaçlanıyor.  Proje Kasım ayında başlayacak ve 12 ay sürecek. Projenin toplam bütçesi 116 bin Euro.

Soyer: “En gerçekçi çözümler yerel çözümlerdir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gitgide kuraklaşan dünyamızda çözümlerin yerel düzeyde bulunması çok önemli. Bu sorunun çözümü şehirlerin ve yerel yönetimlerin elinde ve en gerçekçi çözümler, yerel çözümlerdir. Projemiz de yerel işbirliklerinin gerçekçi iklim çözümleri yaratmak konusunda ne kadar önemli olduğunu gösterecek”  şeklinde konuştu.

İki şehir güçlerini birleştirecek

2016 yılında Avrupa Yeşil Başkenti unvanı kazanan Lubliyana ve İzmir, kuraklığa karşı hazırlanacak Eylem Planı ile güçlerini birleştirecek. Projede İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Lubliyana Belediyesi’nin yanı sıra Lubliyana Kentsel Bölge Kalkınma Ajansı (Slovenya), Bird Life Slovenia, Doğa Derneği, Köy-Koop İzmir Birliği yer alıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.