Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C
Lösev

Mera Islahı İle Toprak ve Bitki Örtüsünün Kalitesi Artacak

Mera Islahı İle Toprak ve Bitki Örtüsünün Kalitesi Artacak
5 Ekim 2022 5:51 pm
127

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşları yalnız bırakmıyor. Korkuteli’de çobanlar için sıvat ve gölgelikler yapılırken, mera ıslahı da gerçekleştiriliyor. 

Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy ve Duraliler Mahalleleri yaylalarında hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvanların su ihtiyacını daha rahat karşılayabilmesi için sıvatlar yaptı. Hayvanların sağlıklı ve yeterli miktarda suya ulaşmaları için yapılan sıvatların yanı sıra hayvanların güneş, aşırı yağmur, dolu gibi olumsuz hava şartlarında altına sığınabileceği gölgelikler de kuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgedeki meralarda ise ot kalitesini arttırmak için çalışma gerçekleştiriliyor. Duraliler ve Dereköy Mahallelerinde 30 bin dekar alanda ıslah ve amenajman çalışması gerçekleştirildi. Meraların vejetasyon yapısı belirlenerek, alanlara özgü ıslah uygulamaları yapıldı. Bu çalışmayla toprak ve bitki örtüsündeki kalitenin en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor. Önümüzdeki aylarda iki mahallenin yayla kısımlarında bir ıslah çalışması daha yapılacak.

Yaylalarda hayvanlarını otlatan çobanları desteklemek için ise çoban haritası oluşturulacak. Çalışmayla, yaylaları kullanan çobanların isimleri ve yaylak yerleri belirlenerek, yaşam koşullarını iyileştirici çalışmalara yapılacak. 

Duraliler Mahallesi’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Nadir Perk “Muhittin Başkanımızın kırsal kesimlerde yürütmüş olduğu projeler sayesinde hayvan üreticileri olarak rahat ediyoruz. Hayvanlarımız için gölgelikler ve sıvatlar yapıldı. Bizim için büyük bir kolaylık olacak. Başkanımız  Muhittin Böcek’e ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.