Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C
Lösev

Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği Projesi Demirci’de Başladı

Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği Projesi Demirci’de Başladı
13 Eylül 2023 8:57 am
113

Üreticinin toprağa düşen alın terinin her damlasının kıymetini bilerek çalışmalarını sürdüren, kırsal alanda uygulamaya aldığı projelerle Manisa tarımına nefes aldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı destekleri kapsamında 12 bin üreticinin yüzde 100 hibe ile faydalanacağı önemli bir projenin daha başlangıcını yaptı. ‘Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği’ projesi doğrultusunda Demirci’de 16 Bin Meyve Kasası üreticilere dağıtıldı. Projenin açılış programında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde 38 farklı kalemde 150 milyon liraya yaklaşan bütçeyle üreticilerin hizmetinde olduklarını söyledi.

İl genelinde kırsal kalkınmanın sağlanması ve küçük üreticilerin üretime teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirdiği projeleriyle tüm kamuoyunun takdirini toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, meyve üreticilerine yönelik olarak hazırladığı kasa desteği projesini Demirci’den başlattı. ‘Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği’ projesinin ilk gününde üreticilerin yoğun katılımıyla Demirci’de dağıtım töreni düzenledi. Demirci Tarım Merkezi’nde 1600 meyve üreticisine yüzde 100 hibeli 16 bin adet meyve kasasının dağıtıldığı törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz,  Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Demirci İlçe Tarım Müdürü Faruk Şenyurt, Demirci Belediye Başkan Yardımcısı Akif Altınbaşak, Demirci Muhtarlık İşleri Müdürü Gökhan Demir, mahalle muhtarları ve binin üzerinde üretici katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Karakaya’dan Teşekkür 

16 bin meyve kasası dağıtım töreninde açılış konuşmasını Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya yaptı. Karakaya yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi’nin bize gerçekten çok büyük yardımları oldu. Ekipman dağıtımları, yem bitkileri temini, içerisinde bulunduğumuz Demirci Tarım Merkezinin yapımında çok büyük katkıları oldu. Demirci artık tarımın başkenti olup ilerleyecektir. Onun için biz de bizlere verilen ekipmanların, aletlerin ve diğer yardımların kıymetini bilelim. Verilen fidan desteklerini, dağıtılan tohumları toprakla buluşturalım ki ekonomiye dönüştürelim. Sizlerin huzurunda Manisa Büyükşehir Belediyemize ve Başkan Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

150 Milyona Yaklaşan Bütçeyle Üreticimizin Hizmetindeyiz 

Karakaya’nın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, üreticilere seslendi. Öztozlu, “Güzel Demircimizde bu tabloyu görünce heyecanlandım, daha önce defalarca bir araya geldik, ama binin üzerinde üreticinin törene katılması bizleri onurlandırdı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Kurulduğu günden bugüne kırsal kalkınmaya bütçesine oranla en fazla destek veren belediyeler arasında birinci sırada olduğumuz için gururluyuz. Pandemi sürecini geride bıraktık, küresel ısınma devam ediyor, yakın coğrafyamızda süren Rusya Ukrayna savaşı da dünyaya tarımın olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha hatırlattı. Tarımın ne kadar önemli olduğunu biz zaten biliyorduk ama son 3 yılda bu alandaki desteklerimiz ivmelenerek devam etti. Geçen sene kırsal kalkınmaya 70 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bu sene Başkanımız Cengiz Ergün, toplam 122 milyon liralık bir destek paketi açıkladı. Daha sonra ilave olan projelerle KDV dahil 150 milyon liraya yaklaşan bir bütçe oldu. 38 farklı kalemde kırsala destek veriyoruz. Meyve Üreticilerine 100 Bin Kasa Desteği projesi olarak yola çıkmıştık, sizlerden gelen talepleri Başkanımıza ilettik, kendisi de gereken neyse yapın diyerek ilave 20 bin kasanın daha dağıtılmasının talimatını verdi. 120 bin adet kasanın dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bunların da 16 bin tanesini Demirci’de siz değerli üreticilerimize vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Meyve Üreticileri Kasalarını Teslim Aldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’nun konuşmasının ardından Demircili 1600 meyve üreticisine 10’ar adet yüzde 100 hibeli meyve kasaları dağıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.