Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C
Lösev

Oral Kuduz Aşılaması Manisa’dan Başladı

Oral Kuduz Aşılaması Manisa’dan Başladı
6 Ocak 2023 10:33 am
205

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşılama Temini Projesi” kapsamında yaban hayatına yönelik yürütülen aşılama çalışmaları Manisa’dan başladı.

Aşılama çalışmaları, Akhisar’dan havalanan ve 6 uçağın yer aldığı filo ile başladı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, uçuşların gerçekleştirildiği Akhisar Havaalanı’na giderek Oral Kuduz Aşılama Projesi ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi.

Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünden alınan Aşı Baitlerinin, soğuk zincir şartları altında Akhisar Havalimanı’na getirildiğini ifade eden İl Müdürü Metin Öztürk; “İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından yapılan kontrollerin ardından uçaklara yüklenerek aşıların havadan atılması sağlanmaktadır. Tüm Ege Bölgesi’nin aşılaması Akhisar Havalimanı’ndan yapılmaktadır. Aşılama çalışmaları ile yaban hayatında, özellikle tilkilerin oral yolla aşılanması ve yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının evcil hayvanlara ve insanlara bulaşmasının önlenmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu aşı Baitlerine rastlanılması durumunda elle dokunulmaması, herhangi bir temas halinde ise ellerin bol sabunlu suyla yıkanarak en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi önem arz etmektedir. Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin bir kısmında, kilometre kareye 25 adet aşı düşecek şekilde yapılan oral aşılama çalışmaları, yaklaşık 30 günde tamamlanmış olacaktır” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.