Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Lösev

ORKÖY: Mikro Kredi Makro Fayda

ORKÖY: Mikro Kredi Makro Fayda
13 Mart 2022 9:12 am
169
Ülkemizde ormanlarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla faaliyetlerine devam eden Orman Genel Müdürlüğü en büyük paydaşlarından olan orman köylüsüne ORKÖY desteklemeleri kapsamında katkı sunmaya ve destek olmaya devam ediyor.
Orman köylüsü vatandaşların refah ve gelir seviyesinin yükseltilerek, yerinde kalkındırılması ve köyden kente göçün önlenebilmesi amacıyla her alanda sosyo  – ekonomik kredi ve desteklemeler veriliyor. Hayatın her alanında önemli bir role sahip olan kadınlar da mikrokredi destekleri ile ORKÖY desteklerinden en çok yararlananlar arasında.
Orman Genel Müdürlüğü, gelir getirici bir faaliyette bulunmak üzere küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan ve orman köylerinde ikamet eden orman köylüsü kadınlara imkân sağlamak suretiyle, mikrokredi desteği veriliyor.
Desteklemeler kapsamında; gümüş kazaz örücülüğü, şal dokuma, çömlek yapımı, külek yapımı, bez bebek yapımı, köy tavukçuluğu, nazar boncuğu yapımı, ipek böcekçiliği, bakır işlemeciliği, kozalak pekmezi yapımı gibi konularda faizsiz kredi ve hibe desteği sağlandığı belirtildi.
2010 yılında başlayan mikrokredi uygulamaları kapsamında bugüne kadar 1.095 kadına 8,5 Milyon TL destek verilirken, 2021 yılında kapsamında 68 orman köylüsü kadına 770.890 TL destek verildi. 2022 yılında da orman köylüsü kadınlara mikrokredi desteği verilmeye devam edilecek.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.