Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Sakarya ‘Dünya Tarım Şehri’ Oluyor

Sakarya ‘Dünya Tarım Şehri’ Oluyor
11 Eylül 2023 7:53 pm
129

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tarımda dünyaya örnek olan Sakarya’nın yakında ‘Dünya Tarım Şehri’ unvanını alabileceğini söyledi. Yeni ödülün sinyalini meclis toplantısında veren Yüce, bu kadar geniş arazide tarımsal üretim yapan dünyada başka bir kentin olmadığını söyledi. Başkan Yüce, “Dünya çapında, Dünya Tarım Şehri unvanını alacağız. 6 bin dönümde dünyada eşi benzeri olmayan yöntemlerle kaliteli ürünler elde ediyoruz. Bizden dünyanın haberi var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı merkezlerinden aldığı ödüllere bir yenisini daha ekliyor. Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’ndaki konuşmasında Avrupa Spor Şehri, Dünya Bisiklet Şehri ve son olarak Güney Kore’den alınan ‘Bisiklet Dostu Projeler’ ödüllerini anlatan Yüce, tarımda yeni bir unvan ödülünün sinyalini verdi.

Sakarya’yı dünya biliyor
Türkiye’nin tarımsal kalkınma hamlesine önemli bir destek sunan Sakarya’nın yakında ‘Dünya Tarım Şehri’ unvanını alabileceğini açıklayan Başkan Yüce, konunun yakın bir süreçte netleşeceğini söyledi. Konuşmasında dünyaya örnek niteliği taşıyan tarım projelerini hayata geçirdiklerini ve bu çalışmaların Avrupa ile dünyada büyük bir ilgi topladığını anlattı ve arazi bakımından dünyanın en geniş alanda tarımsal üretim yapan şehri olduklarına dikkat çekti.

Sakarya’nın dünyada eşi benzeri yok
Yüce, “Yakın zamanda dünya klasmanında yerimizi alacağımızı ve dünya tarım şehri unvanını alacağımızın sinyalini buradan vermek istiyorum. Dünya çapında ‘Dünya Tarım Şehri Unvanını’ alacağız. 6 bin dönümde dünyada eşi benzeri olmayan yöntemlerle kaliteli ürünler elde ediyoruz. Böyle bir arazide tarım yapan dünyada başka bir belediye yok. Faaliyetlerimizden dünyanın haberi var. Yakın zamanda dünya klasmanında yerimizi alacağımızı ve dünya tarım şehri unvanını alacağımızın sinyalini buradan vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.