Dolar 32,4691
Euro 34,8390
Altın 2.439,49
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C
Lösev

Sebze Üreticilerine Sepet Dağıtımları Sürüyor

Sebze Üreticilerine Sepet Dağıtımları Sürüyor
27 Temmuz 2023 8:54 am
87
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” anlayışıyla hareket eden ve bu doğrultuda rekor bir bütçeyi üreticilerin hizmetine sunan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir ve Sarıgöl’de 26 bin 500 adet sepet desteğinde bulundu.
‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi kapsamında sepetler üreticilere yüzde 100 hibe ile teslim edilirken, üreticiler de kendilerine sağladığı destekler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından küçük ve orta ölçekli üreticileri desteklemek amacıyla il genelinde hayata geçirilen ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi doğrultusunda Alaşehir’de 14 bin ve Sarıgöl’de 12 bin 500 olmak üzere üreticilere 26 bin 500 adet sepet desteğinde bulundu. Yüzde 100 hibe destekli olarak temin edilen sepetler ilk olarak Sarıgöllü üreticilere teslim edildi. Düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı Hamza İlhan, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Programda konuşan Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı Hamza İlhan, “Köylerimizde Büyükşehir Belediyesi ile beraber neler yapabileceğimize dair istişarelerde bulunarak sizlere nasıl faydalı olabileceğimizi görüşüyoruz. Verilen desteklerin faydalarını hep birlikte gördük. Bu noktada yaptığı hizmetlerde dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.
Alaşehir’de 14 Bin Sepet Dağıtıldı
‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi doğrultusunda Alaşehir’de 14 bin adet sepet üreticilere teslim edildi. Alaşehir’de düzenlenen programa Ziraat Odası Başkanı Nejdet Türk ile MHP İlçe Başkanı Alperen Altıoğlu da katıldı. Programda konuşan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Nejdet Türk, “Çiftçinin zor günlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, yıllardır olduğu gibi bu yıl da çiftçinin yanında olmasından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Yaptığımız Projelerle Örnek Oluyoruz
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da Alaşehir ve Sarıgöl’de düzenlenen törenlerde üreticilere seslendi. Başkan Cengiz Ergün’ün selamlarını üreticilere ileten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Geride bıraktığımız 9 senede kırsal kalkınmaya en fazla bütçe ayıran Büyükşehirlerin başında yer alıyoruz. Bununla da çok gururluyuz. Geçen sene 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık. Bunu onlarca proje yaparak sizlerle buluşturduk. Bu sene rekor bütçe olan 122 milyon lirayı kırsal kalkınmaya ayırdık ama daha sonra ilave edilen projelerle bu rakam 130 milyonu bulacak. Yaptığımız projelerle bu noktada diğer belediyelere de örnek oluyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ mantığı ve Cengiz Başkanımızın talimatıyla sizlerle çeşitli törenlerde bir araya geldik, bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün de sebze ve meyve üreticilerimizden gelen yoğun istek üzere bu sene 100 bin sepet ve 120 bin kasayı meyve sebze üreticilerimizin kullanması için ayırdık. Üzüm ve zeytin üreticilerimizi de unutmadık. Onlara da bu sene farklı desteklemelerde bulunacağız. Önümüzdeki ay üzüm üreticilerine üzüm sergisi dağıtımı yapacağız. Zeytin üreticilerimize de zeytin toplama örtüsü vereceğiz” diye konuştu.
“Üreticiler Başkan Ergün’e Teşekkür Etti”
Konuşmaların ardından yüzde 100 hibe destekli sepetler üreticilere teslim edildi. Plastik sepetleri teslim alan üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün her daim üreticinin yanında yer aldığını belirterek, teşekkür etti.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.