Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Lösev

Süt Dünyanın ve Ülkemizin En Değerli Tarım Ürünüdür

Süt Dünyanın ve Ülkemizin En Değerli Tarım Ürünüdür
1 Haziran 2022 7:17 am | Son Güncellenme: 1 Haziran 2022 7:21 am
288
Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği tarafından 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı.

TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi Buket Sakmanlı Apaydın tarafından yapılan açıklamada;”Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF), tarafından 2001 yılında alınan kararla 1 Haziran “Dünya Süt Günü” ilan edilmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde sütün gerek beslenme zinciri içindeki yeri ve önemi gerekse yerel ve ulusal ekonomiye yaptığı katkılar dolayısıyla etkinlikler düzenlenmekte ve kamuoyunda farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

Süt hem dünyanın hem de ülkemizin en değerli tarım ürünüdür. Ne var ki günümüzde süt ve süt ürünleri sektöründe yaşanan sorun ve sıkıntılar bu anlamlı günü gölgeler hale gelmiştir. Bilindiği gibi Türkiye’de içme sütü tüketimi diğer gelişmiş ülkelere göre hayli düşüktür. Oysa süt başta gençler olmak üzere her yaştan insan için temel bir gıda maddesidir. Süt tüketiminin daha da artabilmesi ancak piyasada makul fiyatlar ile satılabilmesi ile mümkün olabilecektir. Her geçen gün artan üretim maliyetleri sadece içme sütü tüketimini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda üreticinin de istikrarlı ve sürdürülebilir bir gelir elde etmesini zorlaştırmaktadır.
Dünya Süt Gününü, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) olarak bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, önümüzdeki yılların başta üreticimiz olmak üzere bütün süt ve süt ürünleri sektörüne iyilikler getirmesini diliyoruz.”
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.