Dolar 32,5845
Euro 35,0501
Altın 2.458,97
BİST 9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Lösev

Tuzfest Kapsamında Yeraltı Tuz Şehrinde Yemek Yendi

Tuzfest Kapsamında Yeraltı Tuz Şehrinde Yemek Yendi
31 Ağustos 2022 9:02 pm
213

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çankırı Tuz Festivali üç günde 150 Bin kişiyi ağırladı. Tuzda futbol ve voleybol müsabakaları ile başlayan Tuz Festivali, yerli ve yabancı ziyaretçilerine üç gün boyunca farklı etkinlikler ve konserler ile keyif dolu günler yaşattı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Çankırı’nın turizm tanıtımını Yer Altı Tuz Şehri’nden başlattı. Çankırı’da tuzla kaplı mağarada yerin 150 m altında yemek yendi. Başkan Esen, protokol misafirlerini Yer Altı Tuz Şehri’ne dönüştürdüğü Tuz Mağarası’nda ağırladı. Tuz Mağarasını gezen konuklar, mağaranın galerilerinde sergilenen tuzda heykeller ile sanat eserlerini gezdi.  Başkan Esen, yerin 150 metre altında konuklarına tuzda yapılan yemeklerden ikram etti. Alevler eşliğinde gelen yöresel yemek protokol ile birlikte çekiç ile kırılarak tuzdan çıkarıldı ve ikram edildi. Görsel şölene dönen yöresel yemek ikramı, Çankırı tanıtımında konuklardan tam puan aldı.

Çankırı Belediyesi, 23 Ağustos Atatürk’ün Çankırı’ya gelişi ve şapka inkılabının 97.  yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısı ile 26-27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlediği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali on binlerce kişinin katıldığı muhteşem konserler ile tamamladı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, üç gün boyunca yaklaşık 150 bin kişinin katılım gösterdiği konserler ve etkinlikler ile festival süresince Çankırı nüfusunun önemli derecede artış gösterdiğini ifade etti. Festivalde emeği geçen herkese, paydaşlara ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Esen, geleneksel festival ile Çankırı’nın miraslarını, tarihini, doğal güzelliklerini, yöresel kültürünü tüm dünyaya duyuracaklarını, Çankırı’yı daha iyi tanıtacaklarını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.