Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

2.Tarım Kitaphanesi Açıldı

2.Tarım Kitaphanesi Açıldı
21 Kasım 2023 6:44 am
91

İnegöl Belediyesi’nin tecrübe ve bilgiyi pekiştirerek daha güçlü bir tarım şehri inşa etme noktasında ilkini Hamamlı Mahallesinde hayata geçirdiği Tarım Kitaphanelerinin 2’ncisi Çeltikçi Mahallesinde açıldı. Mahallede bulunan kıraathanenin bir bölümü Tarım Kitaphanesi olarak düzenlendi. Tarımla ilgili 400 dolayında kitabın yer aldığı, aynı zamanda şehirle ilgili yayınların bulunduğu kütüphane, mahalle sakinleri tarafından da beğeni ile karşılandı.

Tarımda İnegöl Modeli kapsamında Türkiye’ye örnek çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, 2021 yılında Türkiye’de ilk olan bir yeniliği daha şehre kazandırmıştı. Bir yandan tarımda yeni ürünler ve kaliteli üretim hedeflenirken, bir yandan da çiftçilerin gelişimi ve yeniliklere ayak uydurabilmesi adına adımlar kapsamında Türkiye ve İnegöl’ün ilk Tarım Kitaphanesi Hamamlı Mahallesinde oluşturulmuştu. Bilgiyle tecrübenin perçinlendiği Tarım Kitaphanelerinin ikincisi, bugün Çeltikçi Mahallesinde hizmete girdi. İçerisinde şehri tanıtan yayınlarla birlikte 400 dolayında tarıma yönelik kitabın yer aldığı Tarım Kitaphanesi, mahalle sakinlerinin büyük beğenisini topladı. Özellikle gençler, geleneksel yöntemlerle yapılan tarımın yanında bilimsel verilerin de üretime katkı sağlayacağı kanısında.

GELECEĞE DAİR ÇOK DAHA GÜZEL ÜMİTLERİMİZ VAR

Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte Çeltikçi Tarım Kitaphanesini ziyaret etti. Burada bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün şehrimizin önemli kırsal mahallelerinden Çeltikçi’deyiz. Çiftçilerimiz için oluşturduğumuz Tarım Kitaphanesinin açılışı için buradayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız. Yeni bir yüz yıla başladık. Burada yeni hedeflerimiz var. Türkiye Yüzyılında inşallah geleceğe dair çok daha güzel ümitlerimiz var. Bunu başarmak için de eğitimden, okumaktan, öğrenmekten geri durmamalıyız. Bizler de özellikle tarımla uğraşan bölgelerimizde kahvehanelerimizin bir köşesinde farkındalık oluşturabilecek çalışmalar ortaya koyuyoruz. Burada tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın bir başucu kitapları olsun, bunlardan istifade etmeye çalışsın düşüncesiyle Tarım Kitaphanelerimizi oluşturuyoruz. Bunun ilkini Hamamlı Mahallemizde hayata geçirmiştik. Burada da şehrimizin ikinci Tarım Kitaphanesini kurmuş olduk” dedi.

HEDEF DAHA KALİTELİ TARIM VE HAYVANCILIK

Tarım Kitaphanelerinin sayısını arttırmak adına çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Başkan Taban, “İlçe Tarım, Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlarımızın da şehrimizde tarımın ve çiftçiliğin gelişimi için çalışmaları var. Biz de burada İnegöl Belediyesi olarak şehrimizde tarım ve hayvancılıkta uğraş veren muhitlerde yapılan işin daha kaliteli yapılması, daha kaliteli üretim için Tarım Kitaphanelerini çoğaltmak istiyoruz. Kitaphanemizde 400 civarı yayın var. Mahallemizde oturan vatandaşlarımız da merak ettikleri konuları araştırmak, yeni teknikleri öğrenmek adına bunları inceleyerek kendilerine yeni bir vizyon koyabilecekler. Daha iyi bir tarım ve hayvancılık yapabilmek adına fırsatı yakalamaları mümkün. Ben iyi günlerde kullanılmasını diliyorum. İnşallah hem yetişkin çiftçilerimiz hem genç çiftçilerimiz buradan faydalanacak” diye konuştu.

BİLMEDİKLERİMİZİ OKUYARAK ÖĞRENİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Osman İpek ise “Ben 70 senedir bu köyde çiftçilik yapıyorum. Burada yapılan hizmeti de çok beğendik. Okuyoruz, bilmediklerimizi öğreniyoruz, yanlış bildiklerimizi düzeltiyoruz. Yapandan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

TARIM KİTAPHANESİNDEN FAYDALANACAĞIZ

Bir diğer Mahalle sakini Salih Güleç de “Çeltikçi köyünde çiftçilik yapıyorum. İnegöl tarımında köyümüz üretimde ve pazarlamada önde gelen köylerden. Bunu nasıl başardınız derseniz, büyüklerimizden gördüğümüz tecrübeyle, aramızda fikir alışverişleri yaparak başardık. Bundan sonra Tarım Kitaphanesinden de faydalanacağız. Ülke tarımına katkı sunmaya çalışacağız. Kitaphaneyi bize kazandıran Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.