Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Lösev

3.İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi Gerçekleştirildi

3.İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi Gerçekleştirildi
12 Eylül 2022 6:38 pm | Son Güncellenme: 12 Eylül 2022 7:12 pm
157
3. İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi, Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile gerçekleşti. “Yerelden Küresele: Dünya Kadar Yöre” ana temasıyla gerçekleşen zirvede; gastronomi turizmi, coğrafi işaretli ürünlerin ihracatıyla ülke ekonomisine katkısı ve Türk mutfağının gelişimi konuları ele alındı.
Gastronomi keşif platformu Gastronometro’da gerçekleşen ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’nın da konuşma yaptığı zirveye; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık, T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, Federal Almanya Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber, Avrupa Komisyonu Coğrafi İşaretler Birimi Başkan Yardımcısı Branka Tome, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, TOBB KOBİ Politikaları ve Sanayi Müdürü Cahit Ceren ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ürün Pazarlama Müdürü Burcu Gezeroğlu katıldı. Zirvede ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerinden kooperatif temsilcileri, üniversitelerinden öğretim üyeleri, gastronomi yazarları ve Türk gastronomisinin önde gelen şefleri konuşmacı olarak yer aldı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.