Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

Balıkçıların Ekipmanları Büyükşehir’den

Balıkçıların Ekipmanları Büyükşehir’den
13 Eylül 2023 8:47 am
120

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir tarafından küçük ölçekli balıkçıları desteklemek için hayata geçirilen ‘Destek Büyükşehir’den Kısmet Denizden’ projesi kapsamında Karaduvar’daki balıkçılarla bir araya geldi. Proje ile Mersin’deki toplam 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipman seti desteği sağlandı.

Karaduvar’ın Mersin’in en önemli sahil kasabalarından bir tanesi olduğunu söyleyen Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak çalışmalar ile Karaduvar’a gösterdikleri önemi ortaya koyacaklarını kaydederek, “Burayı önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Karaduvar, Mersin’imizin en önemli sahil kasabalarından bir tanesi” dedi.

Balıkçıların sorunlarının büyük olduğundan ve girdi fiyatlarının yüksekliğinden bahseden Seçer, “Yata ÖTV indirimi var, balıkçıya, çiftçiye, traktöre, tekneye yok. Bu büyük bir yük” diye konuştu. Seçer, “Daha güzel hizmetlere layıksınız. Balıkçı esnafına bir başlangıç oldu. Yeni sezonunuz da başlıyor. Vira Bismillah diyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Küçük Ölçekli Balıkçılığa Malzeme Destek Töreni’ne katılarak balıkçılarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Destek Büyükşehir’den Kısmet Denizden’ projesi kapsamında Mersin’in Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve diğer ilçelerindeki toplam 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipman seti desteği sağlandı. Önümüzdeki günlerde av sezonuna başlayacak olan balıkçılar, Büyükşehir’in ekipmanlarıyla ‘Vira Bismillah’ diyecek.

Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törene Başkan Seçer’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, kooperatif, dernek ve odaların temsilcileri, mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve balıkçılar katıldı.

Seçer: “Karaduvar; Mersinimizin en önemli sahil kasabalarından bir tanesi”

Törende konuşan Başkan Seçer, Karaduvar’ın Mersin’in en önemli sahil kasabalarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak çalışmalar ile Karaduvar’a gösterdikleri önemi ortaya koyacaklarını kaydetti. Seçer, “Burayı önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Karaduvar; Mersinimizin en önemli sahil kasabalarından bir tanesi” dedi.

Bölgenin uzun yıllardır çözülmemiş olan imar planı problemine el attıklarını ve sorunu ortadan kaldırdıklarını dile getiren Seçer, “Başkanınız bunu çözdü. Geldi bu işe el attı, Karaduvar’ın da içinde olduğu Akdeniz ilçesi ilk etap plan çalışmalarını bitirdi. İmar, yapacağımız hizmetlerin temeli, olmazsa olmazıdır. İmar olmazsa ben size yol açamam, bina, kanalizasyon, içmesuyu şebekesi yapamam. Hiçbir kurum da burada çalışamaz. Siz de vatandaş olarak bir yatırım yapamazsınız. En önemli sorun çözüldü. Bundan sonra gerisi çözülür. Hiç merak etmeyin” şeklinde konuştu.

“Burası güzel bir turizm kasabası olabilir”

Karaduvar’da Prestij Cadde Projesi çalışması başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Seçer, “Karaduvar tarım kasabası idi, yok oldu. Balıkçı kasabası idi, ilgi göstermezsek yok olmak üzere. Denizden tutulan balığı balıkçıya pazarlamakla buraya bu gelir yeterli olmaz. Balıkçılığa bağlı ilave işlerin olması lazım. Burası güzel bir turizm kasabası olabilir. Burada restoranlar, kafeler, hediyelik eşya satan işyerleri pekâlâ olabilir. İlgi gösterilirse, buraya vatandaşı çekebilirsek daha fazla sayıda esnaf olur. Ama onların buraya gelip bu yatırımı yapma nedeni, bir cazibesi olmalı. Buranın caddeleri tertemiz olmalı. Bir düzeni, bir intizamı olmalı. Biz bunları düşündük ve çok güzel bir proje çalıştık. Bunlar küçük işler değil. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları merkezinizden, en işlek yerden başlatacağız. Caddelerinizi D-400’e kadar tertemiz yapacağız. Buradaki bina giydirmelerini de bedelini ödeyerek, belediye olarak biz yapacağız” diye konuştu.

“Bizim defterimizde ayrımcılık yazmaz”

Mersin’in her kesimine ayrımcılık yapmadan hizmet götürdüklerini belirten Seçer, “Hiç kimse; ‘Hizmet alırken bize ayrımcılık yapılıyor. Biz CHP’li olmadığımız için hizmet gelmiyor’ diyemez. Biz ‘Adalet, adalet’ diye bağıran bir partinin mensupları olarak asla adaletsizlik yapmayız. Biz muzdaribiz, biz ‘Hükümet adaletli olsun’ diyoruz. Her şey siyaset, ideoloji, din, iman, mezhep, meşrep değil. Biz buna inanan bir kültürden geliyoruz. Bizim defterimizde ayrımcılık yazmaz” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizin zarar göreceği hiçbir yatırıma asla müsaade etmeyiz”

Konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda Karaduvar’da kurulması planlanan polipropilen tesisi ile ilgili verdikleri mücadeleden de söz eden Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak açtıkları dava sonrası alınan yanlış kararın geri çekildiğini hatırlattı. Seçer, “Oraya davayı açan Vahap Seçer yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir. Barosu, Mühendisler Odası, sivil toplum örgütleri müdahil olarak bu davaya katıldılar. Ama kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliği olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bu işin içerisinde olması çok farklı bir durum ve o karar yanlış bir karardı. Gerisin geri alındı. Orası şimdi o şekilde duruyor, Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Bundan sonraki sürece bakacağız, takip edeceğiz. Bölgemizin zarar göreceği hiçbir yatırıma asla müsaade etmeyiz” dedi.

“Alacağımız kararlar Mersin halkının almamızı istediği kararlardır”

Vatandaşların yerel seçimlerde, onların haklarını koruyacak kişileri seçerek yönetime getirdiklerini söyleyen Seçer, “Biz sizler için varız. Sizlerin hakkını korumamız için bizi buraya seçtiniz. Çok kutsal ve çok değerli bir emanet verdiniz. Bunun kıymetini biliyoruz. Hiç kimse merak etmesin. Biz görevde olduğumuz sürece herkes şunu bilsin ki alacağımız kararlar Mersin halkının almamızı istediği kararlardır. Hiçbir güç bize etki edemez” diye konuştu.

 “Burada çok önemli bir çevre projesi yapılıyor”

Soda Sanayi ile yaptıkları protokol çerçevesinde Karaduvar için önemli bir çevre projesine imza attıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Soda Sanayi’yle bir protokol yaptık. 20 milyon Euro’luk bir yatırım. Bunu Soda Sanayi yapacak. Bundan sonra buradan Akdeniz’e nihai suyu basmayacağız. Soda bunu fabrikada proses suyu olarak kullanacak. Bu müthiş ve büyük bir çevre projesidir” dedi. Seçer, büyük projelere imza atmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “7 bölgeden, her ilden insanları bağrında huzur içerisinde barındıran bir kentin insanları, benim hemşerilerim her şeyin en güzeline layıktır” şeklinde konuştu.

“Mevcut koşullarda ne yapılması gerekiyorsa yaptık”

Mersin için hükümetin de gerekli hizmetleri yapması gerektiğinin vurgusunu yapan Seçer, “Mersin görevini yapıyor, merkezi hükümet de yapacak, belediye başkanı da yapacak. Mersin bunu hak ediyor. Mersin sadaka ya da ulufe almıyor. Mersin hak ettiğinin de çok azını alıyor. Biz dört buçuk yıllık süre içerisinde olabilecek her şeyi yaptık. İmkanlarımız arttıkça çok daha fazlasını yaparız. Eliniz ayağınız bağlı olduğu zaman iş sıkıntıya giriyor” dedi.

“Yata ÖTV indirimi var, balıkçıya, çiftçiye, traktöre, tekneye yok”

Balıkçıların sorunlarının büyük olduğundan ve girdi fiyatlarının yüksekliğinden bahseden Seçer, “Yata ÖTV indirimi var, balıkçıya, çiftçiye, traktöre, tekneye yok. Bu büyük bir yük. Türkiye bütçesinin yüzde 85’i sizlerin ödediği vergi ile oluşuyor. Petrolün, yeraltı zenginliklerin, ek gelirin yok, onun için halk çalışacak devlet de vergi alacak. Önemli olan adaletli olmak. Ne derece adaletli, halkın takdirine bırakıyorum. Her şey pahalı.

Biz doğru zamanda doğru iş yapmaya gayret ediyoruz ve bu konuda başarılıyız. Emin olun bu üreticiye yapılan katkıları, destekleri sizin ödediğiniz vergilerle yapıyoruz.  Oradan geliyor para, ben de size aktarıyorum. Benim görevim adaletli olmak. Her şeyden öte bu. Bunu da yaptığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı

Başkan Seçer, “Vira Bismillah” dedi

Başkan Seçer, toplamda 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipmanlar verdiklerini dile getirerek, “Tamamı hibe. Biz sizin durumunuzu biliyoruz. Daha güzel hizmetlere layıksınız. Balıkçı esnafına bir başlangıç oldu. Yeni sezonunuz da başlıyor. Vira Bismillah diyorum” dedi.

Yılmaz: “Tarımsal desteklerin sürdürülmesi istihdam sağlaması bakımından çok kıymetli”

Tarımsal desteklerin sürdürülmesini çok önemli bulduğunu ifade eden CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz ise, “Eğer bu destekler devam etmezse, mahallemizde hem istihdam noktasında sıkıntılar yaşamaya başlayacağız hem de bunlar zaman içinde daha da büyüyüp ciddi sorunlara dönüşecek” şeklinde konuştu.

Kış: “Hükümetin yapması gereken destekleri Vahap Başkanımız yapıyor”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da Karaduvar’ın tarım ve balıkçılığı ile Mersin ve Türkiye ekonomisine değerli katkılar verdiğini belirtti. Balıkçılık sektörünün, işverenlerinin ve emekçilerinin sorunlarını çok iyi bildiklerini sözlerine ekleyen Kış, “Başkanımız Vahap Seçer meyve-sebze, koyun keçi üreticisine, seracıya, arıcıya destek veriyor. Karaduvar’da da balıkçılarımıza destek veriyor. Hükümetin, Tarım Bakanlığı’nın yapması gereken destekleri Başkanımız Vahap Seçer yapıyor” dedi.

Dinçer: “Mersin’in 13 ilçesinde ve her köyünde Başkan’ın izi var”

Karaduvar’ın balıkçılığın başkenti olması gerektiğini vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise, “Çiftçilerimiz, yardıma muhtaç hale geldi. Sizler de teknelerinize mazotunuzu koyup denizin içine gönül rahatlığıyla açılamaz oldunuz. Ama Mersin’in 13 ilçesinde Başkan’ın izi var. Yoluysa yolunu yapmış, sulama ile ilgili desteklerini, içmesuyu desteklerini, gübresini, fidesini ve makine ekipmanını vermiş” dedi.

 Çakır: “Mersin halkının tamamıyla kucaklaşan bir Başkanımız var”

Üreticilerin zor işler başardığını belirten CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da, “Hepiniz zor işler başarıyorsunuz. Memleketimiz, gelmiş geçmiş çok belediye başkanı gördü ancak Mersin halkıyla böylesine bütünleşen bir belediye başkanı görmedi. Köylüsüyle, Mersin’in yerlisi ile hepsiyle kucaklaşmış başkanımızın arkasında duralım” diye konuştu.

Karaduvar Mahallesi Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Adnan Dengiz ise, “Küçük ölçekli balıkçı maalesef pandemiden bu yana zorluk çekiyor. Özellikle yakıttan dolayı çok zarara uğradı” dedi ve yapılan yardımlardan dolayı Başkan Seçer ve ekibine teşekkür etti.

Akdeniz Çamlıbel Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ramazan Kayan da, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Seçer’e verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerini ileterek, “Desteklerin devamlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ise, verilen desteklerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çok duyarlı. Bunların da devamı gelecek, biz zaten inanıyoruz ve biliyoruz” diye konuştu. Projeden faydalanan balıkçı Zeynep Karaca da, “Vahap Seçer Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Yardımlarını her zaman bekliyoruz” dedi.

Törenin ardından Başkan Seçer balıkçılara ekipmanlarını teslim ederek, ‘Rast gelsin’ dileğinde bulundu. Seçer’den ekipmanlarını teslim alan balıkçılar da ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı.

Başkan Seçer, dağıtım töreninin ardından Karaduvar halkı ile bir araya geldi. Esnafı ziyaret ederek ‘Hayırlı İşler’ dileyen Seçer, vatandaşla da sohbet etti. Karaduvar halkı da Büyükşehir’in çalışmalarından ötürü Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.