Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2. Sayısı Okuyucularla Buluştu

Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2. Sayısı Okuyucularla Buluştu
8 Ocak 2024 5:30 am
85

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricileri için bir rehber niteliği taşıyan Türkiye’nin içeriği en zengin arıcılık dergisi olan Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2. sayısını“https://s.ankara.bel.tr/files/2024/01/04/a4c73eab1e3a6cd5747ea9ad70d29246.pdf” adresi üzerinden yayınlamaya başladı. Periyodik olarak 3 ayda bir yayınlanan derginin yeni sayısında; BAKAP bünyesinde arıcılık hedefleri, arıcılık ve kooperatif, arı sağlığı, arı ürünlerinin tüketimi konularına yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte arıcılığın gelişmesi ve arı yetiştiricilerine bir rehber olması amacıyla hazırladığı Başkent Arıcılık Dergisi’nin 2. sayısını okuyucularla buluşturdu.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından periyodik olarak 3 ayda bir yayınlanan derginin 2. sayısında akademisyenler tarafından yazılan makalelerle birlikte güncel arıcılık faaliyetleri ile BAKAP bünyesinde arıcılık hedefleri, arıcılık ve kooperatif, arı sağlığı, arı ürünlerinin tüketimi hakkında içeriklere yer verildi.

“ARICILIK ARAŞTIRMA ÜRETİM VE EĞİTİM MERKEZİ” 2024 YILINDA FAALİYETE GEÇİYOR 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, derginin 2. sayısının ön sözünde Ankara’da arıcılık standartlarını yükseltmek amacıyla BAKAP bünyesinde “Arıcılık Araştırma Üretim ve Eğitim Merkezi”nin 2024 yılında faaliyete geçeceğini açıkladı.

Başkentteki arıcıları kalkındırmaya ve arıcılığı köy enstitüleri idealinde geliştirmeye söz verdiklerinin altını çizen Yavaş, derginin ön sözünde; “BAKAP Arıcılık Araştırma Üretim ve Eğitim Merkezi”ni 2024 yılında faaliyete geçiriyoruz. Arıcılık sezonu başlayana kadar kışlatma sürecinde ilçelerde eğitimler düzenleyeceğimizi, tüm arıcılarımıza kış sezonu bitmeden arı yemi desteği vereceğimizi ve kadın arıcılarımıza özel projeler başlatacağımızı belirtmek istiyorum. Amacımız mevcut arıcılık işletmelerimizin ekonomik açıdan güçlendirilmesi ve arıcılıkta sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilke imza atılarak yayınlanmaya başlayan 2024 yılının ilk Başkent Arıcılık Dergisi’ne online olarak https://s.ankara.bel.tr/files/2024/01/04/a4c73eab1e3a6cd5747ea9ad70d29246.pdf” adresi üzerinden erişiliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.