Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Başkentli Arıcılara Eğitim

Başkentli Arıcılara Eğitim
4 Şubat 2024 7:12 am
46

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılının ilk Arıcılık Eğitim Programı’nı Gölbaşı’nda gerçekleştirdi. “Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi” konulu eğitimde arıcılık ile uğraşan yetiştiriciler; kış döneminde yaşanabilecek sorunlar ve çözüm yolları, arı kolonilerinin beslenme ihtiyaçları, hastalıklarla mücadele stratejileri gibi konularda bilgilendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli yerli üreticileri düzenlediği eğitim programlarıyla bilgilendirmeye devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, arıcıların kovanlarıyla uyumlu bir şekilde kış mevsimini geçirmelerine yardımcı olmak ve ilkbahara sağlıklı kolonilerle giriş yapmalarını sağlamak amacıyla “Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi” konulu eğitim programı düzenledi.

BAŞKENTTE ARICILIK EĞİTİMLERLE DESTEKLENİYOR

2024 yılının ilk eğitim programı Gölbaşı ilçesinde arıcılıkla uğraşan yerli üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Arıcıların verimli bir sezon geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde;  arıların kış aylarında doğal olarak beslenmesi ve kışlatma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar katılımcılara anlatıldı. Türkiye’de bir ilke imza atan ve Başkent Arıcılık dergisini yerli üreticilerle buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitim programlarını diğer ilçelerde de gerçekleştirecek.

Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi eğitimini veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisi Suat Beşoğlu, “Bugün Gölbaşı’nda Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi eğitimimizi gerçekleştirdik. Özellikle yoğun bir katılım var ve arıcılarımız ilgiyle de takip ediyorlar. Kış sezonunda teorik eğitimler yapıyoruz, sezon başladığında da uygulamalı eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Tüm sezon arıcılarımızın eğitim faaliyetleriyle yanında olacağız, arıcılığı ileriye taşımak önceliğimiz. Kışlatma sürecinde üreticilerimize ilçe ilçe giderek eğitimlerimizi tamamlayacağız” diye konuştu. Beşoğlu, arıcıların merak ettikleri konular hakkında sorduğu soruları da tek tek yanıtladı.

ARICILAR GÜNCEL GELİŞMELERİ TAKİP ETME İMKÂNI BULUYOR

Eğitime katılan arıcılar, bilgi paylaşımı ve deneyim alışverişi imkânı bulduklarını belirterek, benzer etkinliklerin gelişmeleri yakından takip etmelerine ve arıcılık pratiklerini güncel tutmalarına yardımcı olduğunu ifade ettiler.

Yerli üreticiler düzenlenen eğitim programı için Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

-Sezai Özçelik: “Gölbaşı Hacılar Mahallesi’nde yaşıyorum ve 2 yıldır arıcılık ile uğraşıyorum. Bu eğitime katılmak benim için çok yararlı oldu. Arıcılığın Ankara’da geliştirilmesi için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.”

-Sadettin Kahraman: “ABB tarafından çıkarılan dergi ve eğitimler için çok teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

-Sadık Yeşilada: “Gölbaşı Günalan Mahallesi’nden katılıyorum arıcılık ve çiftçilik yapıyorum. Eğitim çok güzel hocamız çok faydalı bilgiler aktardı.  Gençlerimizin de bu eğitimlerden faydalanmasını istiyoruz.”

-Sadık Çayırlı: “Gölbaşı Emirler Mahallesi’nde çiftçilik yapıyorum ve arıcılık ile uğraşıyorum. Eğitimi çok verimli buldum, bu işi daha bilinçli yapmamıza katkı sağlıyor.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.