Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C
Lösev

Bilecik Belediyesi Tarım Arazilerine Kabak Ekti

Bilecik Belediyesi Tarım Arazilerine Kabak Ekti
13 Haziran 2023 6:19 pm
182

Bilecik Belediyesi’ne ait Pelitözü Mahallesinde bulunan tarım arazilerine kabak tohumu ekimi yapıldı. Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız ve birim müdürleri, ekim yapılan alanda incelemelerde bulundu.

Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından sürüm ve hazırlama işlemi yapılan alanda kabak tohumlarını toprakla buluşturan Başkan Vekili Subaşı, gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi olarak verimli tarım arazilerini değerlendirmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Vekili Subaşı, ‘’Pelitözü Mahallemizde bulunan belediyemize ait tarım arazilerinde kabak ekimi yapıyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Bilecik’imizin kabağı çok meşhurdur. Yetiştirdiğimiz kabakları, ilimizin tanıtımında kullanmak üzere Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizdeki kadınlarımızla birlikte mutfaklarımızda işleyeceğiz. Verimli topraklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Hiçbir toprağımız boş kalmayacak. Geçtiğimiz yıl da bildiğiniz gibi karakılçık buğdayı ekmiştik. Aynı zamanda orta refüjlerimize de lavanta bitkisini ekerek, ürün aldık. Verimli topraklarımızı bu şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. Bilecik Belediyesi olarak tarımın, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanındayız ’’ ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.