Dolar 32,4232
Euro 34,7608
Altın 2.434,28
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Lösev

Büyükşehir’den Küçükbaş Hayvanlara Parazit İlaçlama

Büyükşehir’den Küçükbaş Hayvanlara Parazit İlaçlama
1 Aralık 2023 5:52 am
82

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Yelten Mahallesi’nde küçükbaş hayvanlar için dış parazit ilaçlama uygulaması gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Hayvancılığı geliştirmek ve desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Korkuteli ilçesi Yelten Mahallesi’nde küçükbaş hayvanlara dış parazit ilaçlama uygulaması gerçekleştirildi.

ET VERİMİNİ YÜKSELTİYOR

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Teknikeri Hasan Simav çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “Yapmış olduğumuz uygulama hayvanlar için oldukça önemli. Duşlama yöntemiyle dış parazit uygulaması yapıyoruz. Hayvanlar arasında oluşan bulaşıcı hastalıkların önüne geçip, et verimini yükseltmek için bu çalışma büyük önem taşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kesimlerde yaşayan üreticilerin yanında olmaya devam edeceğiz.” 

ÜRETİCİ BAŞVURDU BÜYÜKŞEHİR GELDİ

Küçükbaş hayvanların dış parazitlerinden kurtulmak için Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptıklarını söyleyen Mehmet Ali Balta “Bir kaç gün içinde gelip hayvanlarımızı ilaçladılar. Parazitlerden kurtulan hayvanlar daha sağlıklı olurken et verimi yüksek oluyor. Başkanımız Muhittin Böcek mahallemize her konuda destek oluyor. Başkanımızın hizmetlerinden çok memnunuz. Üreticinin yanında olarak desteklerini hiç eksik etmediği için teşekkür ediyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.