Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Çiftçilere Ceviz Soyma ve Salça Makinesi Hibe Edildi

Çiftçilere Ceviz Soyma ve Salça Makinesi Hibe Edildi
8 Kasım 2023 7:56 am
73

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Geyikbayırı Mahallesi’nde çiftçilerin zamandan tasarruf edip hayatlarını kolaylaştırmak için ceviz soyma ve salça makinesi hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan vatandaşlara hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birbirinden faydalı makineler hibe ediliyor. Çalışmalar kapsamında Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi’nde bulunan çiftçilere ceviz ayıklama ve salça makinesi hibe edildi.

ZAMANDAN TASARRUF EDİLEBİLECEK

Hibe edilen makinelerin üreticilerin hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyen Geyikbayırı Mahalle Muhtarı Salih Teker, “Yaylalarda yıllık yaklaşık 15-20 ton ceviz hasadımız oluyor. Vatandaşlarımız bu hasattan elde ettikleri cevizleri elleri ile soyuyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Ceviz ayıklama makinesini teslim aldık. Ceviz soyma, hamur yoğurma ve salça sıkma makinelerinin gelmesi ile zamandan tasarruf edebileceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Mahalle sakinlerinden Muhittin Bayık ise hibe edilen ceviz soyma ve sıkma makinelerinin onlar için çok faydalı olacaklarını söyledi. Bayık “Salçalık domateslerimizi başka yerlerde çektirip geliyorduk. Ayrıca cevizleri ellerimiz ile soymak çok zaman kaybettiriyordu. 1 günde sadece 3 çuval ceviz soyabiliyorduk. Ceviz soyma makinesi ile 15-20 çuval cevizi soyma imkanımız olabilecek. Zaman kaybımız azalacak. Hibe edilen makinelerden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.