Dolar 32,3906
Euro 34,8024
Altın 2.440,02
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Lösev

Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu Fabrikası Üretime Başladı

Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu Fabrikası Üretime Başladı
18 Ağustos 2023 7:31 am
148

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, şehirde görev yapan Gazeteciler ile bir araya gelerek, Erzincan Belediyesi Tarafından üretime başlayan Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu Fabrikasında incelemelerde bulunarak Gazetecilere Fabrika hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun’un girişimleri sonucunda atıl durumda bulunan, Erzincan’da önemli katma değere sahip yöresel ürünlerinden Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu Fabrikası yeniden üretime başladı.

24.000 m2 alan içerisinde 3 Bin 400 m2 fabrika alanına sahip olan tesiste ilk etapta tek vardiyada 15 kişi çalışarak günde 100 Bin şişe Maden Suyu Üretimi yapılacak. İlerleyen zamanda ise kapasite artırımı yapılarak, vardiya sayısı 3 e çıkartılacak ve sade olarak üretilen Maden Suyu çeşitliliği de arttırılacak.

“Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Başvurusunun Yapılması” projesi ile Dünyada 2’nci, Ülkemizde ise ilk defa bir Maden Suyuna coğrafi işaret tescili alınacak.

1932 yılında kurulan ve Erzincan ve çevre illere maden suyu tedariği yapan Bögert Maden Suyu Üretim Tesisi 2018 yılında üretime ara vermek durumunda kalmıştı.

Erzincan’da atıl durumda bulunan maden suyu üretim tesisinin ekonomiye kazandırılması amacıyla modern teknolojiye uygun makine ekipman alımı yapılıp ürün çeşitliliği arttırılarak, Erzincan’ın Doğal Mineralli Bögert Maden Suyunun yurt içi ve yurt dışına pazarlanması yapılacak.

Erzincan’da görev yapan Gazetecilere Maden Suyu Fabrikasını gezdiren Belediye Başkanı Bekir Aksun, Gazetecilerin sorularını cevaplandırarak fabrika hakkında da bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Aksun yaptı açıklamasında şunları kaydetti; “ Çok değerli Erzincan’lı hemşerilerim, Basınımızın güzide mensupları bugün Erzincan Belediyesi Maden Suyu Fabrikasındayız. Çok şükür ruhsatını aldık, üretime başladık.

Tüm arkadaşlarımız şuanda iş başında. Günlük üretim kapasitesini ilk etapta 100 Bin şişe olarak belirledik ve bu hedefimize doğru hızla ilerlemekteyiz.

Satışlarımızı başlattık, marketlerde bulunuyor. İnşallah il dışına ve sevindirici olanı Avrupa’ya da satıyor olacağız. Önümüzdeki haftalarda oralara da sevkiyatlarını yapmış olacağız. Şimdiden Erzincan’ımıza, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.