Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Eskişehir Büyükşehir’den Küçük Çiftçiye Büyük Destek

Eskişehir Büyükşehir’den Küçük Çiftçiye Büyük Destek
12 Temmuz 2023 6:23 am
90

Kırsal kalkınmayı destekleyen projelerle çalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu ile “İş Birliği Mutabakatı” imzaladı. İş birliği ile küçük çiftçinin hasatta dane kaybının önlenmesi ve mahsul verimliliğinin arttırılması sağlanacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli artan maliyetler sebebiyle üretmekte zorluk çeken çiftçiler için hayata geçirdiği projeler ve kurumsal iş birlikleri aralıksız sürüyor.

Ağır ekonomik koşullar ve mazot fiyatlarının artmasıyla hasadını gerçekleştirmede zorlanan, Çiftçi Kayıt Belgesine sahip 100 dekarın altında tarlası olan küçük çiftçilerin hububatını hasat edilmesini sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu ile “İş Birliği Mutabakatı” imzaladı.

Yapılan törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu Başkanı Ahmet Saltık ve teknik personel katıldı.

İmzalan mutabakat kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hasat desteği başvurusu yapan küçük çiftçilerin hasat işlemlerinde dane kayıplarını önleme ve mahsul verimliliğini koruma gibi çeşitli konularda Federasyon ile birlikte çalışacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Sürekli artan maliyetler nedeniyle çiftçimiz üretmekte zorlanıyor. Bizler de üretimin devamlılığı için çiftçimize olan desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Zor bir dönemden geçen üreticilerimize destek için belediyemizle iş birliği yapan Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu Başkanı Ahmet Saltık’a teşekkür ediyorum, hayırlı olsun.” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin çiftçi destek projesine iş birliği mutabakatı ile katkıda bulunacakları için büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Federasyon Başkanı Ahmet Saltık, bereketli bir hasat dönemi olması temennisinde bulundu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.