Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
BİST 9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Lösev

Fındık Hasat Sezonu Başlıyor.

Fındık Hasat Sezonu Başlıyor.
15 Ağustos 2022 6:12 pm | Son Güncellenme: 16 Ağustos 2022 5:45 am
170

Fındık hasat sezonunun başlamak üzere olduğunu belirten TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal; “TMO olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fındık alımı için hazırız.” dedi. Sakarya’da, “8-14 Ağustos Dünya Fındık Haftası” kapsamında “Herkes için Fındık” temasıyla düzenlenen programda konuşan Genel Müdür Güldal, fındık üreticisinin dört gözle beklediği hasat döneminin başlamak üzere olduğuna işaret etti.

Genel Müdür Güldal yaptığı konuşmasında, “22 Ağustos’u ilk alım tarihimiz olarak planladık. Alıma hazır hâle gelmiş durumdayız. Çiftçilerimiz için de çok önemli bir sezon. TMO olarak yaptığımız tüm hazırlıklar onların işini kolaylaştırmak için. Malum Cumhurbaşkanımız fındığa gerçekten en kıymetli değeri biçerek bizi de görevlendiriyor. Bu sene de desteklerle beraber verilen ortalama 54 lira fiyat, üreticilerimiz ve üretici temsilcilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Fındığa Değer Katanlar Ödül Töreni’ne TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ulusal Fındık Konseyi ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım katıldı. Konuşmaların ardından fındığın tanınması konusunda çeşitli kategorilerde başarılı görülen firma ve bireylere ödüllerini takdim etti.

Sakarya’daki Dünya Fındık Haftası programının öncesinde, TMO tarafından her yıl fındık hasadı öncesi düzenlenen Fındık Alım Kampanyası hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Genel Müdür Güldal burada yaptığı konuşmada, “Bugün, tam olan alım hazırlıklarımızı bir kez daha gözden geçirdik. TMO olarak hiçbir aksaklığa meydan vermeden alım sürecini yöneteceğiz. Üreticilerimizin alın terini yerde bırakmayacağız.” dedi.

Kaynak: TMO

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.