Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

GastroAntep’e 1 Milyon 200 Bin Ziyaretçi

GastroAntep’e 1 Milyon 200 Bin Ziyaretçi
26 Eylül 2023 5:31 am
107

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 9 gün süren GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’ne yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi katıldı.

Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için bu yıl 5’incisi düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’ne farklı şehirlerden ve yurt dışından binlerce ziyaretçi katılım sağladı.

9 GÜN BOYUNCA SEVİLEN SANATÇILARIN KONSERLERİ KENTİ COŞTURDU!

9 gün boyunca akşam saatlerinde müzikseverlerin karşısına çıkan; Fatma Turgut, Oğuzhan Koç, Derya Uluğ, Uğur Aslan, Sinan Akçıl, Ebru Yaşar, Alişan, Murat Dalkılıç ve Merve Özbey sevilen şarkılarıyla alanı dolduran dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Festival Park Ana Sahnesi dışında da şehrin farklı noktalarında müzikseverleri ünlü sanatçılarla bir araya getiren organizasyonda, Şahinbey Parkı Amfi Tiyatro, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi ve Kalbi Antep Meydanı Sahneleri’nde; Aşk Masalı, İkilem, Züleyha ile Sınırsız Eğlence ve Elif Buse Doğan gibi sevilen sanatçılar ve müzik grupları sahne aldı.

Bu yıl festival alanında daha fazla ziyaretçi ağırlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Festivaller Parkı’nı kısa bir süre içerisinde hazırlayarak, hizmete sundu. Bu alanda vatandaşlar, kentin simgesi haline gelen kebap ve baklava gibi eşsiz tatları deneyimledi.

MİCHELİN YILDIZLI VE YABANCI ŞEFLER, ZİYARETÇİLERİ LEZZET YOLCULUĞUNA ÇIKARDI

Festivalde Belçika’dan Marc Pauquet, İspanya’dan Juanjo Lopez, Martina Puigvert Puigdevall Portekiz’den Joao Oliveira, Joana Artieda, İtalya’dan Franco Sultano, Floriano Pellegrino, Fabrizio Fiorani, Claudio Chinali, Fransa’dan Alan Geaam, Fabrizio Fiorani, Ürdün’den Ali Alghizzawi ve Lübnan’dan Joe Barza workshoplar ile Gaziantep ürünleri yeniden yorumlayarak kreatif yemek showları gerçekleştirdi.

GASTROANTEP SANATSAL PROGRAMLARIYLA ÖNE ÇIKTI!

Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında bu yıl GastroANTEP konserlere, sergilere, tiyatro, film, opera ve bale gösterimlerine ev sahipliği yaptı. Festivalde geleneksel el sanatları, foto maraton, dijital çalışmalar, gezici müze ve kütüphane etkinliklerine de yer verildi.

Refik Anadol tarafından yapay zeka ile hazırlanan Rönesans Rüyaları Dijital Sergisi ziyaretçilerine festival boyunca kapılarını açtı.  Benzersiz ve sürükleyici bir deneyim imkanı sunan Rönesans Rüyaları Sergisi, dünya ve sanat tarihi üzerinde önemli bir yeri olan Rönesans Dönemi’nin eserleriyle ziyaretçilerin modern imkanlarla bağlantı kurmanın farklı, yeni ve şiirsel bir yolunu sundu.

BAKAN ERSOY VE BAŞKAN ŞAHİN, ŞEF ARDA TÜRKMEN İLE GASTRONOMİNİN GELECEĞİNİ KONUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında Şef Arda Türkmen ile “Gastronominin Geleceği ve Yeni Trendlerin Belirlenmesi” konulu söyleşiye katıldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ve il protokolünün de izleyici olarak yer aldığı Festival Park Lezzet Sokağı’nda yapılan Sözen Grup CEO’SU Gökmen Sözen’in moderatörlüğündeki söyleşide gastronomi dünyası, Gaziantep Mutfağı, gastronominin geleceği, sürdürülebilirlik ve tanıtım gibi konulara değinildi.

BAŞKAN ŞAHİN MODERATÖRLÜĞÜ’NDE KADININ GÜCÜ KONUŞULDU

Festival kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in moderatörlüğünde Kültür, Sanat ve Gastronomi’de Kadın’ın Gücü Paneli düzenlendi.

Pek Food Kurucu Ortağı Dila Konukoğlu, Empati Sosyal Sorumluluk & Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi’nin konuşmacı olarak katıldığı panelde kadın bakış açısı, kadının duygusal zekası, üretimde kadının yeri ve gastronomideki değeri üzerinde duruldu.

Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki açılış programıyla başlayan GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 9 günlük süre zarfında Türkiye’nin ilgi odağında oldu. Özellikle yöresel ürünleriyle yerli ve yabancı turistin uğrak mekanlarından biri olan Gaziantep, gastronomi dalında ne kadar iddialı olduğunu festivalde sunduğu eşsiz tatlarla bir kez daha gösterdi. Yoğun katılımın olduğu festivalde gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından birçok kişi katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.