Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

Gürer: ”Atatürk’ün Traktör Üstündeki Fotoğrafını da mı Görmediniz”

Gürer: ”Atatürk’ün Traktör Üstündeki Fotoğrafını da mı Görmediniz”
16 Aralık 2023 8:08 am | Son Güncellenme: 16 Aralık 2023 9:24 am
135

CHP Niğde Milletvekili, TBMM Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili  Leyla Şahin Usta’nın TBMM genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “AK Parti’den önce Türkiye’de traktör yoktu” şeklindeki sözleri eleştirdi.

Leyla Şahin Usta’ya, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün traktörün üzerinde yer alan fotoğraflarına bakmasını tavsiye eden Ömer Fethi  Gürer, 2000 yılında ülkemizdeki traktör sayısının da  941.843 adet olduğunu belirtip, bir değil on değil bir milyon traktörü görmemekte anlaşılır gibi değil.İnkarcılığın bu kadarına da pes”diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Türkiye’de AK Parti’den önce traktör yoktu” şeklinde sözler sarf eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya tepki gösterdi.

İNKARCILIĞIN BU KADARI FAZLA

Usta’nın Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasını, “İnkarcılığın bu kadara da pes” diyerek eleştiren CHP Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer, Osmanlı Döneminde bile 4 adet traktörün olduğunu anımsattı.

ATATÜRK’ÜN TRAKTÖR ÜZERİNDEKİ FOTOĞRAFLARINA İYİ BAKIN

1923 yılında Cumhuriyet kurulduğunda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk talimatlarından birinin de tarımda makineleşmenin gerçekleşmesi yönünde olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle 221 traktör ithal edildi. Atatürk’ün de üzerinde olduğu traktör fotoğrafları arşivlere girildiğinde görülebilir” dedi.

ATATÜRK ASKERE GİDEN ÇOCUKLARA TRAKTÖR EĞİTİMİ VERİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Atatürk’ün askere giden köylü çocuklarına traktör kursu eğitimi verilerek, ileride traktör sayısı artacağı için gençlerin köylerine döndüklerinde, traktör kullanıyor olmalarının sağlanmasını istediğini de ifade etti.

1980’LERDE TRAKTÖR ÜRETİMI HIZLA ARTTI

Ülkemizde 1944 yılında 956 traktörün bulunduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1960 yılında ülkemizde 42 bin 136 traktör vardı ki, Türkiye o dönemde traktör üretimine de başlamıştı. 1980’lere kadar traktör üretimi hızla arttı. 1980’lerden sonra traktör fabrikalarından birinde ben de genel müdür olarak görev yaptım. Ama AK Parti Grup başkanvekilinin sözlerini duyunca, insanın  ‘bu kadar da olmaz’ dedirtiyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı da bu konuşma olur ken Mecliste genel kurulda idi. En azından Bakan bir düzeltme yapmalı idi. Grup Başkan vekili Usta bu sözlerinden sonra da konuştu ancak bir düzeltme yapmadı. Görünen o ki sözlerini düzeltme yerine hala öyle sanıyor. Cumhuriyet Tarihi bilmemekte böyle bir şey. ” şeklinde konuştu.

2000 YILINDA 1 MİLYONA YAKIN TRAKTÖR VARDI

“Türkiye’de traktörün olmadığını iddia etmenin, iddia sahibinin ülkemizin dününün sanayide gelişmelerini de bilmediğini gösterir” diyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çünkü 2000 yılına gelindiğinde ülkemizde traktör sayısı 941 bin 843 adetti. 1 tane değil, 5 tane değil, 10 tane değil, neredeyse 1 milyon traktör vardı ülkemizde” diye konuştu.  Gürer bir traktör fabrikasında   1980 sonrası yönetici olarak çalıştığını da ifade ederek 1960’lardan sonra ülkemizde üretimi yapılan traktörler ile Türkiye Traktör üretiminde de önemli bir aşamaya erdiğini ifade etti.  Gürer, AKP ile AKP’den önce bir şey yoktu masalının iş yaptığı sanısı bundan sonrada benzer açıklamaların olması olası kılıyor. Cumhuriyet Tarihini bilmeyenler  sanayi unun, şekerin, bezin ithal olduğunu ve ülkemizde  Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan fabrikalarla üretildiğini öğrenmeyenler, fabrika yapan fabrika olduğu gibi tiyatro salonlarına dahi sahip şeker fabrikalarını yapmak değil satmaktan anlayanların, ülkenin dünü bugünü arasında kamu da sata sata bitiremedikleri varlıkların nasıl oluştuğunu ve halen dünya Endüstri 5.0 geçmişken Endüstri 3,5  da debelendiğini göstermemek için her türlü ifadeyi rahatlıkla kullanabiliyorlar ”diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.