Dolar 32,4992
Euro 34,8718
Altın 2.435,35
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C
Lösev

Gürer: ”Buzağı Ölümleri Neden Önlenemiyor?”

Gürer: ”Buzağı Ölümleri Neden Önlenemiyor?”
2 Eylül 2023 10:34 am
124

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde et fiyatlarının artmasına, et ve canlı hayvan ithalatına yönelinmesine neden olan buzağı ölümlerini, soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde buzağı ölümlerinin nedenlerinin belirlenmesi için yapılan çalışmalar ile bu çalışmalardan elde edilen sonuçların açıklanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, buzağı ölümleriyle ilgili sayılar verilerin açıklanması ve ölümlerin neden olduğu olumsuzlukların açıklanması istemiyle Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde buzağı ölümlerini önlenmesi halinde, canlı hayvan ve karkas et ithalatının bu kadar artmayacağını, dolayasıyla et fiyatlarının bu kadar artmayacağını belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dar ve sabit gelirlilerin son yıllarda evine et alamaz duruma gelmesine de neden olan buzağı ölümleriyle ilgili soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“Ülkemizde buzağı ölümleri, hayvan varlığı azalması, açığı konusunda önemli sorunlara vesile olmaktadır. TİGEM çiftliklerinde dahi buzağı ölümleri Avrupa ülkelerinin kabul ettiği standartların üzerindedir.

2022 ve 2023 yıllarında buzağı ölümleri sayısı kaçtır?

Ülkemizde buzağı ölümlerinin yüksek olmasının nedenleri nelerdir?

Buzağı ölümlerinin önlenmesi için yapılan çalışmalarda istenen gelişme sağlanabilmiş midir?

Buzağı ölümlerinin nedenleri arasında hayvan ırkına göre bir neden araştırması yapılmış mıdır?

İthal hayvanlardı buzağı ölüm oranı incelenmiş midir?

Hayvan refahının ölümlere etkisi nedir?”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.