Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Lösev

Kulalı Üreticilere 6 Bin Adet Kasa Teslim Edildi

Kulalı Üreticilere 6 Bin Adet Kasa Teslim Edildi
16 Eylül 2023 5:49 am
139
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından meyve üreticilerine yönelik olarak hazırlanan ‘120 Bin Kasa Desteği’ projesi kapsamında Kulalı üreticilere yüzde 100 hibeli 6 bin adet kasa teslim edildi. Üreticilere Başkan Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıyla üreticilerin yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti.
2023 yılında kırsal kalkınmanı sağlanması için ayırdığı rekor bütçeyle üreticileri desteklemeye devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘120 Bin Kasa Desteği’ projesi kapsamında desteklemeleri sürdürüyor. Bu doğrultuda Kula’da 600 üreticiye yüzde 100 hibe destekli olarak 6 bin kasa üreticilere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği’nde gerçekleştirilen programa Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Topdemir, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Programda konuşan Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, “Büyükşehir’in yapmış olduğu bu projeler saymakla bitmez. Hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu hizmetlerin daha çoğunu Kula’mıza sunmalarını bekliyorum. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
2024 Yılı Planlamamızı Yaptık
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar tarım öncelikli sektörlerimizden. Biz tarımın öneminin, üretimin ve çiftçinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü kendimize düstur edinerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıyla sürekli üreticimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. 2023 yılında 122 milyon liralık bir bütçeyi tarım için ayırdığımızı Başkanımız açıklamıştı. Yıl içinde gelen talepler doğrultusunda yaklaşık 150 milyon liralık bir harcamayla 2023 yılını kapatmış olacağız. 2024 yılı için de planlamalarımızı yaptık” ifadelerini kullandı.
Desteklemeleri Anlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala sağlayacağı desteklemelerin devam edeceğini dile getiren  Daire Başkanı Yılmaz Usta, “Geçtiğimiz aylarda üzüm sepetlerimizi, sergi bezlerimizi teslim etmiştik. Kasaların dağıtımını bitirdikten sonra yine zeytin üreticilerimizin hasatta kullanacakları zeytin hasat yaygılarının da dağıtımına başlayacağız. Sulama kooperatiflerimiz ve kırsal mahallelerimiz için değişen çaplarda pvc boru alımı yapacağız. Yılsonu gelmeden de bu konuda da yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Diğer çalışmalarımızla da sizlerin yanında olmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.
Üretime Destek Anlamında Güzel Bir Tören
Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin üretime destek anlamında güzel bir töreninde birlikteyiz. Bu desteklerin İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde sürdürmeye gayret göstereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından ‘120 Bin Kasa Desteği’ projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 hibe desteği ile üreticilere kasaları teslim edildi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.