Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Odunpazarı’nda Amaç Bitki Çeşitliliğini Zenginleştirmek

Odunpazarı’nda Amaç Bitki Çeşitliliğini Zenginleştirmek
21 Ağustos 2023 8:12 pm
144

Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile kırsal mahallelerde tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 3 kırsal mahallede, mülkiyeti belediyeye ait tarım arazilerine buğday ve arpa çeşitleri, nohut, fasulye ve yulaf eken belediye, hasattan elde edilen nohut ve fasulyesi, Halk Market aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşacak.

Odunpazarı Belediyesi, Kalkanlı, Türkmentokat ve Yahnikapan mahallelerinde mülkiyeti belediyeye ait olan tarım arazilerinde gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerine devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kalkanlı Mahallesinde 15 da alanda karakılçık buğdayı, 50 da alanda abide, köprü,  yüksel buğday çeşitleri, 30 dekar alanda ise damla, pınar arpa çeşitleri deneme ekimleri yapıldı. Deneme alanın içine ve Kalkanlı mahallesindeki tarım alanlarına 70 dekar nohut ve 7 da kuru fasulye ekimi de gerçekleştirildi. Türkmentokat Mahallesi’nde 75 da alana ise yulaf ekimi yapıldı. Buğday ekim alanlarından alınan samanlardan da 630 adet balya yaptırıldı. Gerçekleştirilen hasat çalışmaları sonucunda 8bin 760 kg arpa, 16 bin 300 kg buğday, 16 bin 440 kg yulaf ve 5520 kg nohut elde edildi.

25 Ağustos Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan Kalkanlı Mahallesi’ne kurulan Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nde çeşitli bahçeler oluşturularak, çeşitli bitkilerin denemeleri yapılıyor. Oluşturulan tıbbi aromatik bitkiler bahçesine; tıbbi nane, gojiberi, gluberi, aronia, tıbbi papatya, çemen, anason, istanbul kekiği, izmir kekiği, sarıkantaron, fesleğen ve çörek otu bitkilerinin dikim ve ekimleri yapıldı. Meyve bahçesine ise trabzon hurması, hünnap, kiraz, badem ve ceviz çeşitleri dikildi.

AMACIMIZ BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİNİ ZENGİNLEŞTİRMEK

Önümüzdeki yıllarda özellikle yem bitkileri deneme ekimlerine öncelik verileceğini belirten Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililer, elde edilen sonuçları üreticiler ile paylaşılacaklarını söyledi. Amaçlarının kıraç ekim yapılan alanlarda bitki çeşitliliğini zenginleştirmek olduğunu kaydeden yetkililer, “Bölgemize uyum sağlaması muhtemel bitkilerin deneme ekimlerini yapmak birinci önceliğimiz olacak” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.